GündemGörüntülü Haberler

Sokak hayvanlarını besleyen kadın hayvansevere taşlı saldırı

BALIKESİR’de işyerinin bahçesinde sokak hayvanlarını besleyen Zübeyde Hazar (53), buna tepki gösteren kadın komşusunun taşlı saldırısına uğradı. Başı yarılan Hazar, Balıkesir Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Olay dün Merkez Altıeylül ilçesi Gündoğan Mahallesi Atay Caddesi’nde akşam 20.00 sırlarında meydana geldi. Balıkesir Hayvanseverler Derneği üyesi 53 yaşındaki Züneyde Hazar, işyerinin bahçesinde sokak hayvanlarını beslerken, yan apartmanda oturan T.Ç. adlı kadının tepkisi ile karşılaştı. Hazar’a sokak hayvanlarını besleyerek apartman önünde topladığı için tepki gösteren T.Ç. iddiaya göre hakaret ettikten sonra yerden aldığı taş ile saldırıda bulundu. Başında yara alan Hazar’ın yarılan başında kanlar gelirken çevredekiler polis ve 112 Acil Servisi’ni aradı. Balıkesir Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Zübeyde Hazar tedavi altına alınarak ilk müdahalesi yapıldı.

BAĞLI OLAN SOKAK KÖPEKLERİNİ BESLERKEN SALDIRIYA UĞRADI

Beyin kanması yaşayabilir şüphesi ile müşahede altında tutulan ve tomografisi çekilen Zübeyde Hazar, yıllardır işyerinin önünde sokak köpek ve kedilerini beslediğini söyledi. Bakımını üstelendiği ve işyerinin bahçesinde bağlı olan sokak köpeklerini beslediği sırada komşusu T.Ç.’nin kendisine sözlü saldırıda bulunduğunu söyleyen Hazar yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Daha öncede bu bayan beni tehdit etti. İşyerinde köpeklere baktığım için. Bende bayan ve komşu diye sessiz kaldım. Gerekli yasal işlemleri yapmadım. İşyerimizde beslediğimiz köpekleri zaten bağlı tutuyorum. Olay yaşanmadan önce köpeklerimi gezdirerek geri geldim. Hepsi evcil ve insancıl canlılar. Önce komşumuzun kocası olduğunu öğrendiğim adam köpekleri orada besleyip gezdiremeyeceğimi söyledi. Bende köpeklerin zarar vermediğini ve kimseye saldırmayacağını söyledim. Bunun üzerine eşi olan bayan neden köpekleri gezdirip beslediğimi sordu. Bağırmaya başladı. Köpeklerin çocuklara saldırdığını söyledi. Ama yıllardır köpek bakıyorum, baktığım hiçbir köpek çocuklara saldırmaz dedim. Hepsinin karnesi olduğunu ve aşılarının yapıldığını söyledim. Bundan sonra bayana rahatsız oluyorlarsa başka bir yerde gezdirebileceğimi söyledim. Kadın önce taş alıp köpeklere atmaya başladı. Ama hırsını alamayan kadın inanılmaz küfürlerle, telaffuz edemem, üzerime gelerek önce bana tokat attı. Vurunca bende koruma amaçlı elimle kendisini ittirdim. Kadının elinde kocaman bir taş varmış, geldi kafama attı mı, vurdu mu hatırlamıyorum. Ilık ılık üzerime bir şeyler akmaya başladı. Her yerim kan içersindeydi. Sonrada oradan uzaklaştı. Kendisinden şikâyetçiyim. Ne yapılması gerekiyorsa yapılsın.”

HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ’NDEN SALDIRIYA TEPKİ

Zübeyde Hazar’a yapılan saldırı sonrası hastaneye gelerek destek olan Balıkesir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Makbule Oğuzkurt, olay yaşandığı sırada Hazar ile telefonda konuştuğunu söyledi. Saldırıyı kınayan Oğuzkurt, “Günümüzde hayvan düşmanlığı ileri boyuta geldi. Türkiye genelinde vahşetler arka arkaya geliyor. Devlet büyüklerimizin, mensubu olduğumu belediyelerin artık ciddi kararlar alması gerekiyor. Mamaları bize veriyor belediyeler dağıtıyoruz. Aşılarını yapıp kısırlaştırıyorlar, bize sorumluluk yükleyip mahallelerinizde bakın diyorlar. Zaten kanun ve yasada bunu gerektiriyor. Bu derece şiddete eğilimli bir toplum olmanın sebebi bence belediyelerin sokak havyalarına gerekli önemi göstermemeli. İnsanları bilinçlendirmemeleri. Kısırlaştırılmış bir hayvanın hiçbir şekilde doğaya ve insana zararı olmaz. Ne bu ilk nede son. Ama biz her zaman savaşacağız kim olursa olsun.” dedi.

Saldırıyla ilgili olarak polise şikayette bulunduklarını belirten Oğuzkurt, polisin soruşturma başlattığını söyledi. Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu