GündemDünyadan Haberler

Sudan’daki Türk vatandaşlarına uyarı

Dışişleri Bakanlığı Sudan’da yaşanan çatışmalarla ilgili  açıklama yaptı. Bu açıklama, Türk vatandaşları için gerçekleşti. Bakanlık, “Sudan’daki güvenlik koşulları seyahat etmeye uygun değil” dedi.

Sudan’daki Türk vatandaşlarına uyarı. Ayrıca, vatandaşların bu aşamada kapalı mekanlarda kalmayı sürdürmelerinin önemli olduğunu hatırlattı. Böylelikle Dışişleri Bakanlığı’ndan Sudan’da yaşanan şiddetli çatışmalara ilişkin yazılı açıklama geldi. Ayrıca, Bakanlık Sudan’da yaşanan çatışmalara ilişkin, durumu kaygıyla takip etti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama geldi. Ayrıca, açıklamada Bakanlık ateşkesin önemine dikkat çekti.

Dahası 15 https://www.mfa.gov.tr/default.tr.mfa Nisan 2023 tarihinden bu yana devam eden şiddetli çatışmaların kaygıyla takip edildiği üzerinde durdu. Böylelikle Bakanlık, Ramazan bayramına sayılı günler kala sükûnete davet etti. Böylelikle kardeş kanı akmasın ve siviller zarar görmesin dedi.

Mevcut sorunların kalıcı şekilde çözüme ulaştırılmasının  yolu diyalog ve uzlaşı. Ayrıca çatışmalardan etkilenen sivillerde var. Dahası yardım elinin uzatılmasını teminen acilen insani ateşkes ilan edilmeli. Ateşkese uyulması önemli. Bu hususta,Türkiye her türlü desteği vermeye hazır.

Sudan’daki vatandaşlarımızın durumunu yakından takip ediyoruz. Ülkedeki mevcut güvenlik koşulları, seyahat etmeye uygun olmayıp, vatandaşlarımızın bu aşamada kapalı mekanlarda kalmayı sürdürmeleri büyük önem taşımaktadır.

Uygun güvenlik ve lojistik koşullar oluştuğu takdirde, arzu eden vatandaşlarımızın Sudan’dan ayrılmalarını teminen, gerekli yönlendirme yapılacaktır.

Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluk Çağrı Merkezimiz, vatandaşlarımızla yakın temas halindedir. Çağrı Merkezimiz, vatandaşlarımıza telefonla ulaşarak gerekli bilgilendirmeyi yapmaktadır.

Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ve Büyükelçiliğimizin duyuruları ile sosyal medya hesaplarını yakından takip etmeleri, henüz Büyükelçiliğimize kayıt yaptırmamış vatandaşlarımızın, aşağıdaki telefon numaralarını arayarak, bilgilerini olabilecek talepleriyle birlikte iletmesi yararlı olacaktır.”

 

DAHA FAZLA HABER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu