Gündemİlçe Haberleri

Susurluk’taki Sanat Sokağı Açıldı

Susurluk’taki Sanat Sokağı Açıldı

 

Susurluk’ta geçtiğimiz cumartesi Sanat Sokağı’nı İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER ve beraberindeki heyet halkın kullanımına açtı. Susurluk’taki Sanat Sokağıyla ilgili Meral Akşener Başarılı projelerinden dolayı Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’i ve ekibini tebrik etti.

 

6B0Ae41A 4Cec 4116 83Ed 2285858Ac948

 

‘’SANAT KENTİN GÜZELLİKLERİNİ YARINA TAŞIR’’

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney ‘’ Sanat bir kentin güzelliklerini yarınlara taşır. Sanat sevgi demektir, barış demektir. Susurluk son yıllarda sanatsal ve kültürel açıdan gelişmişlik derecesini yükseltmiştir’ ’dedi.

RİTİMLERİN DANS ETTİĞİ SOKAK

Ritimlerin dans ettiği, resimlerin canlandığı, renklerin şarkı söylediği, insanlığın ürettiği bir sokak oluşturan Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, her yaştan yerel sanatçılara ulaşıp, onların sanatının Susurluk halkıyla istikrarlı bir şekilde buluşması için gerekli altyapıyı oluşturacağını söyledi.

 

Dc8Bed18 Bd10 4624 B67B 751C7Ab2E1C9

 

SANATSAL TÜKETİME VURGU

Sanatsal üretimi teşvik etmek için çalışan Belediye Başkanı Nurettin Güney , sadece sanatsal üretimin değil aynı zaman sanatsal tüketimin de nitelikli yapılması için kültürel bir atmosfer oluşturup Susurluk halkı ile özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin sanatla etkileşim içinde olduğu sosyal yaşam alanları oluşturmaya çabaladığını belirtti.

SOKAK BOYUNCA KÜLTÜREL ALANLAR

Tıpkı   Belediyelerin beşikten mezara her konu ile bağlantılı olduğu gibi sokağında çocuklar için, gençler için ve yaşlılar için ayrı bölümlerinin olması dikkat çekti. Sokak boyunca; Susurluk Belediyesi Kültür Merkezi, Kitap Cafe , Halı Saha, Basketbol Sahası, Ömür Üreten Kadınların Satış Noktası, Müzik Alanları, Spor ve Kültürel Eğitim Alanları gibi sosyalleşme ve eğitsel yönü zengin olan alanlar yaratılmış, var olanları alanlar yenilendiği gözlemlendi.

GECELERİ VE GÜNDÜZLERİ PARIL PARIL

Sokak boyunca ayçiçeği, lavanta, manolya ve kardelen kulübeleri, Ömür Üreten Kadınların satış noktası, Subel Market kulübesi ise Susurluk Belediyesinin ürettiği ürenler satış noktasında. Baştan sona duvar boyası ve renkli çiçeklerin olduğu sokak özellikle geceleri şehrin ışıltısına parıltı katıyor.  Ayrıca sokağın sonunda ‘yerli üretici pazarının’ olması da hem gündüzleri hem de geceleri aktif bir sokak haline getirerek renk katmıştır.

Haber: Muhammed Can Akyürek

 

156E2D4E 0C77 4B3D 941F Cf9A9Fab9319

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu