EkonomiTürkiye Gündemi

“Tanımsız Hayvan” Sahibi Olanlara Para Cezası

Yönetmelik değişiklikleriyle, Resmi Gazete'de yerini aldı. Ardından, yürürlüğe girdi.

Yönetmelik değişiklikleriyle, Resmi Gazete’de yerini aldı. Ardından, yürürlüğe girdi. Yönetmelik değişikliği ile, hayvan sahiplerinin sorumluluk ve yükümlülükleri artırıldı. Düzenlemelerle söz konusu hayvanların, tanımlı ya da tanımsız olmasına ilişkin yeni sınıflama getirildi.

“Tanımsız Hayvan” Sahibi Olanlara Para Cezası

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Gelen açıklamada, göçer hayvanların tanımlanması ve nakilleri, koyun ve keçi türü hayvanlar ile sığır cinsi hayvanların tanımlanması, tescili ve izlenmesine ilişkin üç ayrı yönetmeliğinde değişiklik gerçekleşti.

“Tanımsız Hayvan” Sahibi Olanlara Para Cezası

Buna göre, daha önce özgün tanımlama numarası ile tanımlanmamış hayvanlar  “tanımsız hayvan” olarak kayıtlara geçecek. Ayrıca, daha önce tanımlandığı halde tanımlama numarası tespit ve ispat edilemeyen hayvanlar da “tanımsız hayvan” olarak kabul edilecek.

Özgün Tanımlama Numarası Beyanı

Bakanlıkça belirlenen korunmuş bölgeler hariç olmak üzere hayvanın aynı özgün tanımlama numarası beyan edilecek. Bunun beyan edilemediği durumlarda hayvan sahibi tarafından taahhütname verilmesi halinde hayvanlar “tanımsız hayvan” olarak kabul edilecek. Bu durumda hayvan sahibine Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu uyarınca idari para cezası uygulanacak.

“Tanımsız Hayvan” Sahibi Olanlara Para Cezası

Özgün tanımlama numarası ile tanımlanmamış veya tanımlama numarası tespit edilemeyen sığır ile koyun ve keçi türü hayvanlar “tanımsız hayvan” olarak kabul edilecek ve bunların yeniden tanımlanmaları sağlanacak. Son olarak, hayvanlar yeni tanımlama numarasını içeren kulak küpesi ile tanımlanacak.

Kaynak: AA

Balıkesir’de Hayvan Bakımı//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu