Gündemİlçe Haberleri

Tarım Sektöründe Stratejik İşbirliği

Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürü Erkan Alkan, Türkiye'de hayvancılık alanında gerçekleştirilen önemli projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO) tarafından düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Tarım Sektöründe Stratejik İşbirliği

Tarim Sektorunde Stratejik Isbirligi 1
Tarım Sektöründe Stratejik İşbirliği

‘Merinosta Kadın Nakışı Projesi’

Toplantıda, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile FAO iş birliğinde yürütülen önemli projeler ele alındı. Bunlar arasında öne çıkan projelerden biri, küçükbaş hayvancılıkta verimliliği arttırmayı hedefleyen ‘Merinosta Kadın Nakışı Projesi’ idi. Bu proje kapsamında, Türkiye genelinde pilot il olarak seçilen Balıkesir’de 15 koyun ve 1 koç dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarim Sektorunde Stratejik Isbirligi 2

Destek Projeleri ve Ortak Çalışmalar Gündemde

Ayrıca, toplantıda Türkiye’de hayvancılık faaliyetinde bulunan diğer projeler de masaya yatırıldı. Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile FAO’nun ortak yürüttüğü ‘Tarımsal İşletme Tipolojisinin Belirlenmesine Destek Projesi’ üzerinde duruldu. Bu proje, tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin tipolojisinin belirlenmesine yönelik stratejik bir çalışma olarak öne çıkıyor.

Tarim Sektorunde Stratejik Isbirligi 3

Tarım Kampüsü Projesi ve Yeni Hizmet Binaları Görüşüldü

Toplantının devamında Balıkesir İl Tarım ve Orman Bölge Müdürü Erkan Alkan, Şube Müdürü Muhterem Aycan ve Döner Sermaye Saymanı Orhan Sülü, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Kadir Gurbetçi’yi ziyaret etti. Bu ziyaret kapsamında, ilçe müdürlüklerinin yeni hizmet binaları ile planlanan ‘Tarım Kampüsü’ projesi hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.

Haber: Bülten

Tarım ve Hayvancılık Sektörüne Yön Veren Buluşma

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu