GündemSiyasetTürkiye Gündemi

TDP Parti İçinde Değişim Fırtınası Estiriyor

TDP Parti İçinde Değişim Fırtınası Estiriyor

 

Türkiye Değişim Partisi İl Başkanlığı Mehmet Akma başkanlığında devam edecek. Kısa süre önce yeni İl Başkanı olarak duyurulan Karesi İlçe Başkanı Erkan Akman İl Başkanı olmuş ancak yaşanan gerilim süreci parti içinde devam etmişti. Akma ve Akman’ın yaşadığı parti içi huzursuzluk, Akman’ın Deva’ya kaçışı Akma’nın ise yeniden İl Başkanı olması ile noktalandı.

 

YENİDEN DEĞİŞİMLE AKMA GÖREVDE

Türkiye Değişim Partisi İl Başkanlığında kısa süre önce yaşanan değişimle birlikte Mehmet Akma merkezde görevlendirildi. Yerine Karesi İlçe Başkanlığını yürüten Erkan Akman getirilmişti. Partide yaşanan çalkalanma süreç içerisinde devam ederken TDP İl Başkanı Erkan Akma Deva Partisine geçti. Mehmet Akma ise yeniden TDP İl Başkanı oldu.

 

23 Sss

 

HATIRLAYALIM

Mehmet Akma Türkiye Değişim Partisinde İl Başkanı iken, O süreçte Erkan Akman’ın ve beraberinde bir ilçe başkanın görevden alındığını duyurmuştu. Sosyal medyadan yaptığı bu açıklamayı Genel Merkez baskısı ile daha sonra silmişti. Akabinde TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Balıkesir’de bir basın toplantısı düzenlemişti. Gazetemizden Semra Aman Akyürek’in sosyal medya paylaşımı sorusuna Sarıgül yanıt vermiş Akyürek’in “Paylaşımı Yapan Mehmet Akma bu paylaşımı ve yaşananları ondanda duymak isteriz “diye soruyu yinelemesi ile, Mehmet Akma konudan rahatsız olduğunu ancak partisine zarar vermek istemediğini söylemişti. Salondan Akma’ya haksızlık yapıldığını düşünenlerse salonu terk ederek tepki göstermişti.

Akman “Deva Bizi Kabul Etti”

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Değişim Partisinden istifa eden İl Başkanı Erkan Akman ve yakın arkadaşı olan İl Teşkilat Başkanı Emre Baydar DEVA Partisine katıldığını duyurdu. Akman, “Bizi son derece samimi olarak karşılayan ve aralarına kabul eden Başta İl Başkanımız Kemal Aydemir ve İl Teşkilat Başkanımız Soner Avcı olmak üzere tüm teşkilat mensuplarımıza sonsuz şükranlarımı sunmak istiyorum. Hep beraber başaracağız ’’dedi. Haber:  Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu