GündemGörüntülü HaberlerÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Terziler Ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Kazım Avcı: “Terziler Ve Konfeksiyoncular Yeniliğe Açık”

Terziler Ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Kazım Avcı: “Terziler Ve Konfeksiyoncular Yeniliğe Açık”

Balıkesir Terziler Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kazım Avcı terzilik mesleğinin saygın ve önemli bir meslek olduğuna dikkat çekti. Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası olarak yeniliğe açık ve dijital ortamda da terzilik ve konfeksiyonculuğun var olduğunu söyledi.

“Hizmet Her Alanda Müşterinin Ayağına Gidiyor”

Odamız 1947 Yılında Terziler Cemiyeti olarak kurulmuş ve daha sonrada oda olarak hizmet vermeye başladı. Terziler Odasını geleceğe dönük olması adına 1999 yılında Terziler Konfeksiyoncular Esnaf Odası olarak yelpazesini genişletme gayretine gitti. Odamızda 647 üyemiz var ancak yaklaşık 550’si  haziruna geliyor. Burada yüzde 45 oda üyemiz kadınlarımız oldu. Onlarda artık ailelerine katkı sunuyor ve bu mesleği yürütme gayretindeler. Moda üzerine de ayrıca çalışan meslektaşlarımız var. Üyelerimizden internet üzerinden satış yapanlar var. Teknolojiye uyum konusunda dijitali yakalayanlar var. Yeniliği takip eden üyelerimizi tebrik ediyorum. Müşteriyi dükkânda beklemiyor artık terziler ve yeniliği önemsiyor dijital ortamlardan da müşteriye ulaşıyorlar” dedi.

Dsc 0066

“Terziler ve Konfeksiyoncular Bir arada”

İlerleyen teknoloji ile birlikte mesleki olarak ta teknolojik gelişmeleri takip etmenin önemine değinen Başkan Kazım Avcı, “Benim tavsiyemde bu yönde. Biz ne kadar imalat kısmında da olsak satış yapanlarda var. Terzilerimiz Sanat icra ediyorlar, el emekleri ile. İnsanlara ürettikleri sanatla, kumaşın kesiminden, süslemesine her şeyi nakşediyorlar. Konfeksiyonu olan arkadaşlarımızda bunun satış kısmını dijitalde gösteriyor. Sanat ayrı terzilik ve konfeksiyon ayrı şeyler ancak bir arada buluşturup müşteriye en iyi şekilde sunma çalışmaları yapıyorlar. Buraya işyerini kapatmaya gelenlerde bazen oluyor. Onları teşvik etme ve işlerini yürütür hale getirmeleri için tavsiyelerde de bulunuyorum. Geçmiş tecrübe ve deneyimlerimizi kullanarak işlerliği anlatıyorum ”dedi.

“Terzilik Bir Sanat”

“Terzilik mesleği korunmaya alınması gereken meslek ancak icra edenler azaldı. Dolayısıyla aslında çok kıymetli bir meslek. Soranlar oluyor kime diktirebilirim diyorlar. İşte bu noktada Devletimizin gerek vergiden gerekse hibe kredilerle mesleğimizde çalışacak eleman ve benzeri destekleri sağlamaları gerektiğini düşünüyorum. Mesleğe gelecek olan çırak ustalara ihtiyaç elbette ki var ve olacak”

“Olağan Genel Kurulumuz Sevgililer Gününde”

Terziler Odası Başkanı Kazım Avcı, “Genel Kurul için hazırlanıyoruz tabi ki. Bana iletilen cümleler şöyle;  “Siz varsınız ve bizde sizin yanınızda olalım. Oda üyelerimin genel kurula katılmalarını istiyorum. Yeni üyelerimizin çoğu kadınlardan oluşuyor. Mesleğimizin geleceği de kadınlara doğru daha çok kayıyor. Ben her türlü yardıma hazırım. Üyelerimiz için buradayız, çalışıyoruz. 14 Şubat Sevgililer Gününde gerçekleştirmiş olacağız genel kurulumuzu. Hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu. Haber: Can Akyürek Foto: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu