GündemEkonomiİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

TİP’ten turizm vaatleri

TİP’ten turizm vaatleri

TİP Antalya Milletvekili adayları Yunus Başaran ve Mehmet Utkan Çobanoğlu, turizme ilişkin vaatleri sıraladı.

Adaylar, Turizm işçisi ve esnafının , yüksek ev kiraları, ve işletme kiraları ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Başaran, “Ağır kira yükünün çalışanların  üzerinden almak ve kiraları sabitlemek gerektiğini söyledi. Ayrıca Çobaoğlu’da Sektör çalışanlarına da tatil imkanı  sunulması gerektiğini belirtti.

Konaklama Vergisi

TİP’ten turizm vaatleri. Turizm şoförleri ve tur rehberlerinin uzun saatler, zor koşullarda çalışarak yaşadıkları mağduriyet var.Ayrıca, Turizmin iyi gittiği sezonlarda küçük otel ve pansiyon işletmecilerine sürekli ek vergi ödemeleri sözkonusu. Bu, turizm katılım payı olarak hayatımıza girmişti. Daha sonra konaklama vergisi olarak karşımıza çıktı. Yüksek enflasyonla mücadele ettiğimiz şu dönemde yüzde 2’lik konaklama vergisi otel esnafını  zora sokuyor. Bu verginin sektörde kalması ve , turizm işçilerine de bir fon ayrılması gerekiyor.

Askı Sistemi Sorun

Turizmin temel sorunlarından biri askı sistemi. Ayrıca, Turizm işçileri 6 ay çalışıp sonraki süreçte askıya alınıyor. Kış aylarında açlığa mahkûm kalıyor.Dahası, Yapılması gereken, turizm patronlarının kârını askıya almak ve bu kârı turizm işçilerine dağıtmak. Böylelikle, Sayıları 10 binleri bulan turizm konaklama esnafı, küçük işletmeler Turizm Tanıtım Geliştirme Ajansı Başkanlığı seçimlerinde oy kullanamıyor. Bu insanlar kendilerini anlatabilmeliler.

Antalya’dan Örnek Verdiler

Antalya’nın  Ulualan Sahili, rant projelerinin değil halkın olması sağlanmalı. Ayrıca, Phaselis hem birinci derece doğal sit alanı hem de bir milli orman. Burada yapılacak projeler yapılaşmanın önünü açmakta. Böylelikle bu sisteme son vermeli. Aynı şekilde, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir ihale verdi.Dahası bu ihale, Boğaçay’dan Antalya Limanı’na kadar olan bölgenin ihaleye çıkarıldığı yer. Biz, bu ihalenin Alkoçlar’a verilmesine karşıyız.

 

Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu