YaşamGündemTürkiye Gündemi

TRT, “Ramazanda Bir Filistin Gecesi” Etkinliği Düzenledi

Gazze'deki mazlumlarla empati kurulabilmesi için katılımcılara iftarda simit, yoğurt, hurma ve su ikram edildi

TRT, “Ramazanda Bir Filistin Gecesi” Etkinliği Düzenledi

Gazze’deki mazlumlarla empati kurulabilmesi için katılımcılara iftarda simit, yoğurt, hurma ve su ikram edildi

TRT, Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla “Ramazanda Bir Filistin Gecesi” etkinliği düzenledi. İstanbul Ulus Kampüsü’nde gerçekleştirilen etkinlikte, ramazan ve Filistin ruhunun yaşatılması ve Gazze’deki mazlumlarla empati kurulabilmesi için katılımcılara iftarda simit, yoğurt, hurma ve su ikram edildi.

Trt Ramazanda Bir Filistin Gecesi Etkinligi Duzenledi 3

Etkinliğin açılışında konuşan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Ramazan-ı Şerif’i idrak ederken, Gazze’nin ve Filistinlilerin acısını iliklerine kadar hissettiklerini belirtti. Sobacı, programın amacının eli kanlı İsrail’in Filistin’deki hudutsuz katliamlarını haykırmak, unutturmamak ve zulmün sıradanlaştırılmasına izin vermemek olduğunu vurguladı.

Trt Ramazanda Bir Filistin Gecesi Etkinligi Duzenledi 2

İki gün sürecek etkinlikte TRT Uluslararası Yayınların Filistin için hazırladığı özel belgeseller, video gösterimleri ve panellerin yer alacağını dile getiren Sobacı, Batılı hükümetlerin ve medya organlarının çarpık politikalarına karşın Gazze’deki vahşeti tüm boyutlarıyla anlatmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Ayrıca, üç yeni belgeselin daha yayınlanacağını duyuran Sobacı, İsrail’in radikal yerleşimcilerini konu edinen “Kutsal İşgal”, Filistin’in güçlü kadınlarının hikayesini anlatan “Sevgili” ve Filistin’in direniş şiirlerine ilişkin “Özgür Kelimeler” belgesellerinin ekranlara geleceğini aktardı.

Trt Ramazanda Bir Filistin Gecesi Etkinligi Duzenledi 5

TRT’nin bu programla dünyayı yaşanan trajediye tanık etme ve her insana tanıklık sorumluluğunu yüklemeyi amaçladığını belirten Sobacı, Türkiye’nin mazlumdan ve haklıdan yana duruşunu sürdüreceğini vurguladı.

Trt Ramazanda Bir Filistin Gecesi Etkinligi Duzenledi 1

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ise Türkiye’ye Gazze’ye verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Batılı ülkelerin İsrail’in işlediği soykırıma karşı sessiz kaldığını ve uluslararası hukuku hiçe saydığını belirtti.

Trt Ramazanda Bir Filistin Gecesi Etkinligi Duzenledi 4

Etkinlik kapsamında TRT tarafından yapım çalışmaları süren belgesellerin fragmanları gösterildi ve yönetmen Ensar Altay’ın “Şahit” belgeseli izleyicilere sunuldu. Yarın da “Rafah: Tekinsiz Sığınak”, “Dijital İşgal”, “Siyonizm: Bir Devlet Yaratmak” ve “Şahit” belgesellerinin gösterileceği program sona erdi.

Trt Ramazanda Bir Filistin Gecesi Etkinligi Duzenledi 6

Moskova’da bir konser salonuna saldırı düzenlendi: 40 kişi öldü, 100’den fazla kişi yaralandı

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu