GündemTürkiye Gündemi

Türkiye Tek Yürek Oldu

Türkiye Tek Yürek Oldu

 

Türkiye’nin tek yürek olduğu kampanyada toplanan bağış tutarı 115 Milyar TL’yi geçti.

 

Turkiye Tek Yurek Oldu1

 

Yaraları Sarmaya Çalıştılar

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerin yaraları sarılmaya devam ediyor. Dünyanın birçok ülkesinden arama ve kurtarma ekipleri geldi. Aynı şekilde dünyanın birçok ülkesinden de yardım malzemeleri ve para yardımı gerçekleşti. Deprem felaketinin hemen ardından ise tüm Türkiye birlik olarak depremzedelere kucak açtı. Vatandaşlar ayni ve nakdi yardımları depremzedelere göndererek yaraları sarmaya çalıştı.

 

Turkiye Tek Yurek Oldu3

 

115 Milyar 146 Milyon 528 Bin TL Bağış Topladılar

Tüm Türkiye’nin birlik olduğu felaket sonrası ise büyük bir yardım kampanyası gerçekleşti.  “Türkiye Tek Yürek” kampanyası ile depremzedeler için bir araya gelen Türkiye, toplamda 115 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış topladı. Bununla birlikte vatandaşlar,  50 TL tutarında 9 milyon 10 bin adet SMS gönderdi. Televizyon kanallarının ortak yayın yaptığı 8 saatlik gecede Türkiye dışındaki ülkeler de yakından takip etti. KKTC ve Azerbaycan’dan ulusal ve uluslararası 213 televizyon ve 562 radyo yayına ortak oldu.

 

Turkiye Tek Yurek Oldu2

 

Toplam 8 Saat Sürdü

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği asrın felaketinde yaraların sarılması için TV kanallarının ortak yayınıyla düzenlenen “Türkiye Tek Yürek” kampanyasına rekor bağış yapıldı. Yaklaşık 8 saat süren program boyunca 115 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış toplandı ve 9 milyon 10 bin adet SMS gönderildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu