Özel Haberler

Türkiye’nin En büyük Gençlik Merkezi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Gazetemize yaptığı özel açıklamada, Balıkesir Merkez ve ilçelerde kendi girişimi sonrası hizmete açılan, inşaatı devam eden yatırımlar hakkında bilgi verdi

Milletvekili Bostan, gençliğe büyük önem veriyor

Bostan’ın hedefi, her İlçeye bir Gençlik Merkezi

 

“Balıkesir’e, güzel bir Gençlik Merkezi kazandıracağız”

 

Bostan: “Gençlerimizi kahve köşelerinden çekip, sağlıklı ortamlarda, spor yapabilecekleri, sosyal alanları kuruyoruz…”

 

“Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi, Balıkesir’de olacak”

 

AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, AK Parti olarak, gençliği son derece önemsediklerini söyledi. Sağlıklı bir gençlik yetiştirme ve gençlerimizin hem sportif alanlarda hem de kültürel alanlarda yetiştirmek için kendilerine büyük bir görev düştüğünü anlatan Bostan, bunun için kırsal mahallelerde sentetik çim sahaları yapma ile işe başladıklarını, bugüne kadar 15 mahallede sentetik çim sahanın açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Balıkesir Merkezde eski Zirai Donatım Kurumu binası olarak bilinen, şu an Gençlik Merkezi olarak kullanılan tesisin, çok metruk, son derece dökülen bir bina  olduğunu ifade eden Bostan, “Bu bina Balıkesir’e yakışmaz” diyerek, yola çıktıklarını, Balıkesir’e güzel bir Gençlik Merkezi kazandırılması konusunda harekete geçtiklerini söyledi.

Bakanlıkla bu konuda görüşmelere başladıklarını, binanın yapısını, durumunu ve çocukların son derece verimsiz ve sağlıksız bir binada hizmet aldıklarını Bakanlığa ilettiklerini kaydeden Bostan, “Yeni yapılacak bir tesisle birlikte Türkiye’de örnek olacak bir çalışma yapabileceğimizi söyledik. Sayın müsteşarımız da bizim bu isteğimizi olumlu değerlendirdi. 2017 yatırım programına bu projeyi koydu. Bu konuda projelendirme aşaması tamamlandı. Resimler hazırlandı. İnşallah bu ayın 28’inde ihaleye çıkılacak” dedi.

Milletvekili Bostan, yapılacak olan Gençlik Merkezi hakkında şu bilgiyi verdi: “Binanın taban alanı 2 bin 498 metre. Toplam inşaat alanı 5 bin 250 metrekare. Bu inşaat alanına sahip olan Gençlik Merkezinde, Selçuklu Mimarisi uygulanarak ihaleye çıkılacak. İki yıl içerisinde de bunu tamamlayıp gençliğimizin hizmetine sunacağız. Burada da bir bodrum kat, bir zemin kat olmak üzere, spor alanları, derslikler, kafe ortamları bulunacak. Gençlerimize en kısa zamanda bunu sunmak istiyoruz. En kısa sürede kazmayı vurup inşaata başlayacağız. Gençlerimizi yetiştirmek için çeşitli imkanları kullanacağız. Gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarıp, sağlıklı ortamlarda spor yapabilecekleri, sosyal alanları kuruyoruz. Bu gençlik merkezinde Satranç Odaları, Tiyatro Derslikleri, El Sanatları Derslikleri, Spor Salonları ve Değerler Eğitimi dediğimiz geleneksel değerlerimizin kazandırıldığı eğitimler verilecek. Aynı zamanda gençlerimiz kendi aralarında bir takım sosyal ve bilimsel değerleri orada uygulayabilecekler. Ayrıca dünyada ve ülkemizde ün salmış bazı sanatçı ve bilim insanlarını da bu ortamda ağırlayabileceğiz. Böyle fonksiyonel yapıya sahip Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi olacak. Gençlere yapılan yatırım her zaman ülkeye kazandırır.”

 

Hedef, her İlçeye Gençlik Merkezi

 

Farklı ilçelerde ve mahallelerde açılışını yaptıkları bu çim sahaları gençlerin hizmetine sunduklarını ifade eden Milletvekili Bostan, “Bunun yanı sıra gençlerimize, sosyal ve kültürel alanda gelişebilecekleri Kültür Merkezlerini devreye soktuk. Şu anda Sındırgı’da yatırıma almış olduğumuz Gençlik Merkezi inşaatı da devam ediyor. İnşallah yılsonunda hizmete sokacağız” dedi.

Bostan, açıklamasında Dursunbey’de Gençlik Merkezinin ihalesinin yapıldığını, inşaatına başlandığını da müjdeledi. Geçen hafta Dursunbey’i ziyaret ettiğini, Gençlik merkezi inşaatını yerinde incelediğini ve inşaat hakkında bilgi aldığını dile getiren Bostan, Gençlik Merkezi’nin, önümüzdeki yılın ortalarında tamamlanıp hizmete gireceğini belirtti.

Kepsut ilçesinde bir gençlik projesini yatırıma koyduklarını, en kısa sürede inşaat çalışmasına başlanacağını ifade eden Bostan, açıklamasında yaşlılarla ilgili yapılan çalışmalardan örnekler de verdi.

Yaşlıları çok önemsediklerini vurgulayan Bostan, bu kapsamda Kepsut ilçesinde bir Rehabilitasyon Merkezi yapılmasını yatırım proğramına koyduklarını belirtti. Kepsut girişindeki TOKİ’ye ait bir yer olduğunu, onun önündeki yerin de Kepsut Belediyesine ait olduğunu dile getiren Bostan, “Belediye, aldığı bir meclis kararı ile yeri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devretti. Burada bir Rehabilitasyon Merkezi kurmak için bunu yatırım planlarına dahil ettik” diye konuştu.

 

“Dursunbey’de Türkiye’de model olabilecek bir projeyi hayata geçireceğiz”

Bostan, konuşmasında Dursunbey’de Türkiye’de model olabilecek bir projeyi hayata geçireceklerini müjdeledi.

Çok katlı ve tek odalı Huzurevi yerine, komşuluk ilişkileri olan ev tipi, sokak tipi huzurevi projesi üzerinde çalıştıklarını anlatan Bostan, “Bunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ve Belediye Başkanımız ile görüştük. Onlar da çok mutlu oldular ve hemen talimat verdiler. Dünyadaki örneklerinin de incelenmesiyle birlikte hayata geçirilmesi talimatı verildi. Günümüzde nasıl alışveriş ortamları hazırlanıyorsa, farklı ünitelerden oluşmuş bir kompleks yapılacak. Bahçelerinde çiçek yetiştirebilecekler. O yaşlılar aynı ortamın inşaları olacak. Yani bu Dursunbey’de yapılıyorsa orada Dursunbeyliler yaşayacak. Birbirlerini tanımaları daha anlamlı olacak. Bunu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’ndan yapacaklar. Belediye ve Kaymakamlık bir anlaşma imzalayacak. Orman içerisinde tertemiz havası olan bir yerde olacak bu yatırım” diye konuştu.

 

“Biz çözüm için çalışıyoruz

Milletvekili Kasım Bostan, öteden beri, ihalelerde kayırmacılığın olduğuna dair toplumda bir kanaat olduğunu hatırlatarak, “Biz de bu söylemleri kırmak için Kamu İhale Kurumu’nu kurduk. Bu kurul hakem bir kurul. İhale Komisyonlarının yapmış olduğu ihalelere itiraz mevki. Kendisine haksızlık yapıldığını düşünenlerin itiraz mekanizmasıdır. Fakat bununla birlikte bize çok zaman kaybettiriyor. Yani ihaleyi alamayan bir firma, buraya müracaat ediyor ve başvuru süresi 6 ay sürüyor.  6 Ay sonra kurul karar verip, tekrar komisyon kurulu bir karar aldığında bu defa başka bir firma Kamu İhale Kurumu’na başvuruyor. Yani bunun sonu olmuyor. Sadece ihale sürecindeki şeffaflığın getirmiş olduğu mekanizmalar bize zaman kaybettiriyor. Dursunbey-Balıkesir arasındaki gölet ihalesi 1,5 yıl önce yapıldı. Ödeneği var, projesi tamam. Müteahhidin sahaya inmesi lazım. Ama Müteahhitlerin yapmış olduğu itirazlar sonucu, Müteahhitleri sahaya indiremiyoruz. Biz bu bürokratik engelleri anlatmak da zorlanıyoruz. Bu gecikmeler hükümetten değil, bürokrasiden ve kanundaki şeffaflıktan dolayı kaynaklandığını anlatıyoruz. Bizim de ilgili makamlarla temaslarımız sürüyor. Biz çözüm için çalışıyoruz.

Bürokratik işlemler zaman alabiliyor. Altınoluk’taki kordondaki dolgu alanı bittikten sonra bu dolgu alanının üzerinde hak sahibi olan bir kurumun belirlenmesi gerekiyordu. Ya Edremit Belediyesi ya da Büyükşehir Belediyesi olacaktı. Biz oradaki çalışmalar bittikten sonra Büyükşehir Belediyemizden bu alanın kendisine tahsis edilmesi talebini yaptırdık. Bu aşamada süreçler devam etti. Ben de bizzat takip ettim. Bu alanı Büyükşehir’e tahsis ederek orada bir peyzaj uygulaması yapılması sağlandı. Oraya gelenlerin nezih bir ortamda oturması ve güzel vakit geçirmesi için son derece güzel bir çalışma adımı atıldı. Bir yerin bir kuruma tahsisi konusunda prosedürler var. Bunun için tahsis edilebilir mi olup olmadığının belirlenmesi gerekiyor. Bu da süreci uzatıyor. Bu süreçte Edremit Belediye Başkanının basında bir demeci çıktı, ‘Burayı bana verin ben iki ayda peyzajı yaparım’ dedi. Bu söze ben karşıyım. Bu söylemi yapan kişinin mevzuat bilmediğini, bu işlerin devlet prosedürü içerisinde nasıl yürüdüğünü bilmediğini ortaya koyuyor. Ben de dedim ki, ‘Tahsis işlemleri devam ediyor. Prosedür işliyor. Tahsis işlemleri bittikten sonra da Büyükşehir, ben buraya Mühendis gönderiyorum. Şuraya iki ağaç dikiyorum, parke düşüyorum diyemez. Orası çok güzel bir yer oraya bir proje çizmesi ve buna da ihale eklemesi lazım.’ Benim iddiam şuydu. Haziran sonunda, Ramazan ayında bu peyzaj işlerinin biteceğini söylemiştim. Proje işleri bitti, düzenlemeler yapıldı. Bu Eylül ayı sonunda biteceğini tahmin ediyorum. Devret kurallarla kaildir. Bir iş yaparken o işin kurallarını bilmek bana avantaj sağlıyor. Ankara siyasetinde 30 yıllık bir tecrübe bana hız kazandırıyor.”

Kasım Bostan, doğup büyüdüğü, gençlik yıllarının geçtiği Balıkesir’e hizmet etmek için siyasete girdiğini ifade ederek, “Nasip oldu 1 Kasım seçimlerinde Milletvekili olarak Balıkesirli hemşehrilerimizin oylarıyla seçildik. Seçildikten sonra Balıkesirimize ne tür hizmetler getirebilirim noktasından başlayarak önümüze gençliği koyduk” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu