Özel Haberler

Uzlaştırıcıların Ücreti Belli Oldu

Uzlaştırmacı’ların görevlerinde alacağı en düşük ücret 100, en yüksek ücret 700 lira olarak belirlendi. Uzlaşma, suçtan mağdur olan kişinin suç şüphelisi ile anlaşması sonucunda ceza yargılamasının sona ermesi olarak tanımlanıyor, Uzlaşma şikâyetten vazgeçmek anlamına gelmiyor. Şikayet eden, şikayet edilen taraflar uzlaşmak istediğini bildirirse bir Uzlaştırmacı görevlendiriliyor.

2017 yılı Uzlaştırmacı Asgari Ücret Tarifesi” tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi Uzlaştırma ücreti, Uzlaştırmacının şüpheli veya sanık ile mağdur veya suçtan zarar görenin yaşı, eğitimi, sosyal ve ekonomik durumu gibi belirgin farklılıklarını değerlendirmede ve tarafları uzlaştırmadaki becerisi, süreçte gösterdiği gayret, taraf sayısı, uyuşmazlığın kapsam ve niteliği dikkate alınarak tarifede gösterilen alt ve üst sınırlar arasında belirlenecek. Birden fazla Uzlaştırmacının görevlendirildiği hallerde uzlaştırma ücreti, bu kişilere ayrı ayrı ve eşit olarak ödenecek. Ücret, uzlaşmanın teklif aşamasında olumsuz sonuçlanması halinde, teklif formu ve eklerinin tesliminden, teklifin kabulü halinde ise uzlaştırma süreci sonunda düzenlenecek raporun ibrazından sonra makul süre içinde uzlaştırmadan sorumlu cumhuriyet savcısı tarafından sarf kararı ile ödenecek. Uzlaştırmacının zorunlu yol giderleri dahil olmak üzere yaptığı masraflar, tarifenin ilgili maddesinde belirlenen miktarın alt sınırını geçmeyecek şekilde ayrıca karşılanacak.

Ücret tarifesi

Uzlaştırma ücretinin takdirinde uzlaştırma raporunun tamamlandığı tarihte yürürlükte olan tarife esas alınacak. Balıkesir’de Uzlaştırmacı Avukatlar var.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu