Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Vali Şıldak “Covid-19’un Şakası Yok Can Yakıyor”

Vali Şıldak “Covid-19’un Şakası Yok Can Yakıyor”

 

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak denetim esnasında yaptığı açıklamada Koronavirüs’ün şakasının olmadığını ve can yaktığını ifade ederek, özellikle temaslıların aile çevresinde yaygınlaşmasının söz konusu olduğunu vurguladı.

 

 

“Temaslıların Aile Çevresinde Yaygınlaşma Söz Konusu”

“Özellikle temaslı kişilerin; vakaların yakınında bulunan kişilerin aile içi ilişkilerinde yakınlarıyla temaslarında kesinlikle izolasyonda kalmalarını istiyoruz. Vakaları incelediğimizde şöyle bir sonuçla karşılaştığımızı ifade etmek isterim. Maalesef birkaç gün önceki vakaların temaslılarının aynı aileden olan kişilerin, aynı evde kalmaları söz konusu olduğu için bunların ilişkilerine mesafe kurallarına dikkat etmemesinden kaynaklı olması ile bu ailelerin çevresinde yaygınlaşan vaka durumları ile karşılaşıyoruz. Bu da sayıların yükselmesine sebep oluyor.”

 

“İzolasyona Uyum Sorunu Artık Yok”

“Dışarıya çıkma; izolasyonu yıkma, kurallara uymama durumu ile ilgili artık karşılaşmıyoruz. Tedbir olarak uyguladığımız yurt metodu ile kural ihlalinde düşüş yaşadık. Şuan vaka sayımız 20 li rakamlara düştü ancak temel sorun şuan temaslı kişiler vakanın yakında bulunan kişilerin bulunması. Mesafe kuralı bu işin en önemlisi. Lütfen hayatımızın temel kuralı haline getirelim. Tüm vatandaşlarımız evinden çıktığından itibaren maskesini taksın hem kendini hem de etrafındakileri korusun.  Denetimler devam ederken  kurallara uyma noktasında bir itiraz, direnme olması konusunda ceza uygulamaktan çekinmiyoruz.”

“Verilen Çabalar Boşa Çıkarılmasın”

“Bu salgının üstesinden gelmek bizlerin elinde Tedbirlere uymamız ile mümkün olacak. Sokaktaki denetim ekiplerimizin ve  sağlık personelimizin, salgında kim bizler için çalışıyorsa onların çabalarını görmezden gelmeyelim.Kurallara uymayan işletmelere girmeyelim. Kalabalığa girmeyelim. Mesela Pazar yerlerindeki alışverişlerimizde alanda çok uzun süre vakit geçirmeyelim.”

“Sonbahardayız Kapalı Alanlarda Mesafe Büyük Önem Taşıyor”

“Artık sonbaharı yaşıyoruz .Havaların sıcaklığını kaybetmesi ile birlikte işletmelerin müşterileri kapalı alanlara taşınacak. Bu konuda esnaflarımızı uyarmak istiyoruz. İç mekanlar çok daha titiz denetlenecek. Sanayi işletmeleri ile ilgili de denetimler sürecek . Bazı imalathaneler de maalesef çok sayıda vaka yakalıyoruz. Bu konuda da denetimlere devam ediyoruz. Vatandaşlarımızdan anlayış ve duyarlılık bekliyoruz. Her vatandaşlarımızın, bir kişi bile eksik kalmadan bu konuda mücadele vermesi gerek başka türlü salgının üstesinden gelmemizin mümkünatı yok.”

“Kırsal’da Karantinada Olan Yerler Var Onlardan Sabırlı Olmalarını Bekliyoruz”

“Kırsal mahallelerde yaşanan karantinalarla ilgili olarak; Temas durumunun yüksek olduğu mahallemiz karantina altında. Buradaki tarımsal üretimin aksamamasına özen gösteriyoruz. Vatandaşlarımızdan yaşanan karantina süreçlerinde sabırlı olmalarını bekliyoruz”

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu