Gündemİlçe Haberleri

Vali Ustaoğlu Atatürk’ün Balıkesir Ziyaretini Andı

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Balıkesir'e gelişinin 101. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Ustaoğlu Atatürk’ün Balıkesir Ziyaretini Andı

Vali Ustaoglu Ataturkun Balikesir Ziyaretini Andi
Vali Ustaoğlu Atatürk’Ün Balıkesir Ziyaretini Andı

“Balıkesir’e yaptığı ziyaretlerin de büyük bir önemi bulunmaktadır”

Vali Ustaoğlu, Atatürk’ün Balıkesir ziyaretinin tarihini ve önemini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet rejiminin kökleşmesi, yapılan reformların halka tanıtılması ve ekonomik gelişmelerin yerinde incelenmesi amacıyla Balıkesir’i ziyaret ettiği önemli bir günün 101. yıl dönümünü kutlamaktayız. Atatürk, halkla temasını ve yenileşme hareketlerinde halkın onayını almayı her zaman ön planda tutmuş, bu bağlamda Balıkesir’e yaptığı ziyaretlerin de büyük bir önemi bulunmaktadır.

“Bugün aynı coşkuyu ve heyecanı hep birlikte gönülden hissediyoruz”

Vali Ustaoğlu, Atatürk’ün 6 Şubat 1923 tarihinde Balıkesir’i ziyaret ettiği günün detaylarına da değinerek, o dönemdeki coşkuyu ve ilgiyi anlattı. Atatürk’ün Balıkesir’e gelişinin, şehirde hummalı hazırlıklara neden olduğunu ve halkın büyük bir sevgi ve coşkuyla karşıladığını belirtti. Vali Ustaoğlu, “Bugün aynı coşkuyu ve heyecanı hep birlikte gönülden hissediyoruz. Balıkesir halkının vatanseverliği ve milli mücadele ruhu, Gazi Paşa tarafından övgüyle anılmıştır. Atatürk’ün Balıkesir’e yaptığı ziyaretler, şehrin milli mücadeledeki önemini bir kez daha ortaya koymaktadır.” dedi.

Atatürk’ün Balıkesir Hutbesini Hatırlattı

Vali Ustaoğlu, mesajında ayrıca 7 Şubat 1923 tarihinde Balıkesir Zağnos Paşa Camii’nde okunan mevlit sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Balıkesir hutbesini hatırlatarak, o dönemki önemli açıklamalarını aktardı. Vali Ustaoğlu, mesajının sonunda, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, saygı, minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” ifadeleriyle mesajını tamamladı.

Haber: Bülten

Atatürk’ün Veda Hutbesi Yeniden Hatırlandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu