GündemEğitimİlçe Haberleri

VALİ YAZICI MACARLAR’A GİTTİ

Vali Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Altıeylül Macarlar Ortaokulunu ziyaret etti.

Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi kapsamında Altıeylül Macarlar Ortaokulunu ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına, günlük hayatından valilik görevine kadar pek çok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.Vali Yazıcı, okul ziyaretleri sırasında öğrencilerin gülen gözlerinin mutluluk kaynakları olduğunu söyledi.

‘‘ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERMELİYİZ’’

Vali Yazıcı, öğrencilerle sohbetin ardından okul idarecileri ve öğretmenlerle de bir süre görüşerek BENGİ Projesi ile okulun eğitim durumunu değerlendirdi. Okullardaki başarının arttığını, bu artışın çocukların geleceğini de önemli yönde etkileyeceğini ifade eden Vali Yazıcı, “Yarının büyükleri olan çocuklarımızın eğitim ve öğretimi için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekmektedir. Tabii ki çocuklarımızı sadece eğitim ve öğretim alanında değil, kendilerini en iyi şekilde ifade edebildikleri, bilgi ve becerileri doğrultusunda sanat, spor ve birçok alanda da kendilerini geliştirmeleri için de önayak olmamız gerekmektedir. Ancak bu şekilde çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamış oluruz. Öğretmenlerin eğitimde kaliteyi yükseltmek adına il bazında ve ilçe bazında aktif çalışmalarını gördükçe gelecek adına mutlu oluyorum. ” dedi.

‘‘HER BİR ÇOCUĞUMUZ BİZİM İÇİN BİR DEĞERLİ’’

Bir toplumun geleceği olan gençlere değer vermek gerektiğini söyleyen Vali Ersin Yazıcı, “Her bir çocuğumuz bizim için bir değer ve zenginliktir. Eğitim bir birey ve insanı değerli hale taşır, onu bir değer haline getirir. Şu anda çağımızda modern toplumların en çok önem verdiği eğitim, değerler eğitimidir. Değerler eğitimi olmadan diğer eğitimlerin bir kıymeti yoktur. Çocuklarımızı iyi insan olarak yetiştireceğiz. Eğitim çok önemlidir, ama değerler eğitimi daha önemlidir.” dedi. Vali Yazıcı, okul ziyaretinin ardından Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile birlikte mahalle meydanında bulunan çay ocağına giderek mahalle sakinleriyle sohbet ederek, çay içti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu