Gündem

YARDIMLAR ARAKAN’A ULAŞTI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Balıkesir Şubesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Balıkesir Şubesi geçtiğimiz aylarda Arakan için ‘’ İnsani Yardım ve İşbirliği Protokolü’’ imzalamıştı. İmzalanan protokol çerçevesinde toplanan yardımlar MÜSİAD Balıkesir ve İHH Balıkesir tarafından oluşturulan müşterek ekip tarafından Bangladeş’te bulunan Arakan kamplarına götürüldü.

BALIKESİR MÜSİAD FAALİYETTE

Ülkemiz ile manevi ve tarihi bağları bulunan Arakanlı Müslümanların soykırım ve çeşitli işkencelere maruz kalmaları, yaşadıkları yerlerden sürgün edilmeleri , mülteci kamplarında çok zor şartlar altında yaşıyor olmaları nedeniyle, Balıkesir halkında kamuoyu oluşturmak ve yardım toplama faaliyetleri yürütmek amacıyla İmzalanan protokol neticesinde toplanan yardımlar , Arakanlı Müslümanların acısını bir nebze de olsa dindirebilmek amacıyla MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanı Tuncay Yıldız ve İHH Balıkesir Şube Başkanı Erman Elhan’ın da yer aldığı bir heyetle Arakan’a ulaştı. Cuma günü İstanbul’dan yola çıkan heyet hafta sonu Bangladeş’e ulaştı. Oradan kampların bulunduğu bölgeye geçen ekip Balıkesir MÜSİAD ve İHH adına satın aldıkları adak ve akika kurbanlarının kesiminin gerçekleştirilmesi ve ertesi gün yemek haline getirilerek kamplarda dağıtılmasını organize etti.

HER DAİM SENİNLEYİZ

MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanı Tuncay Yıldız ve İHH Balıkesir Şube Başkanı Erman Elhan, Ocak ayında Arakan’ı birlikte ziyaret ederek hem Türkiye’den insani yardım götürmüş hem de kamplardaki durumu yerinde tespit etmişlerdi. Bu yıl içinde Arakan’a ikinci ziyaretlerini gerçekleştiren ekip bir haftaya yakın süre Arakan’da kalarak toplanan yardımların yerine ulaşmasının takibini yapacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu