Gündem

YAZICI ’18 MART’IN ÖNEMİ’

Vali Ersin Yazıcı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Yazıcı mesajında, her yıl 18 Mart’ta tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Vali Ersin Yazıcı, “Çanakkale; ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ emrini veren eşsiz Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyaya Askerlik ve Komutanlık sanatını öğrettiği yerdir.” dedi. Anadolu’nun her karış toprağında şehit kanları, her köşesinde Türk medeniyetinin izleri bulunduğunu ifade eden Vali Yazıcı, şehitlerin var oluşun, birlik ve beraberliğin ve vatan sevgisinin ölümsüz kahramanları olduğunu vurguladı. Vali Ersin Yazıcı, “Bugün, 104 yıl önce kendilerini dünyanın en kuvvetli ve en mağrur ordusu kabul eden, yedi düvelin; Çanakkale’de kahraman Türk askerinin iman dolu göğsüne çarpa çarpa bütün ümitleri ile birlikte Türk sularına gömüldüğü gündür.” ifadelerini kullandı.

SEYİT ONBAŞI MUCİZESİ

Şartlar ne kadar zor, düşman ne kadar güçlü olursa olsun milletimizin birlik içinde vatan ve istiklali için en büyük güçlükleri bile yenebileceğini tüm dünyaya ilan ettiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Seyit Onbaşı Çanakkale’nin seyrini değiştirdi. Çanakkale; Seyit Onbaşı mucizesi yanında, bir karış vatan toprağını feda etmemek için Alay Komutanından son erine kadar 57. Alayın Kahramanlık destanıdır. Çanakkale Savaşları sırasında gösterilen kahramanlıklar sonucunda “Çanakkale Geçilmez” sözü tarihe altın harflerle yazıldı. “dedi.

ŞEHİT AİLELERİNİN GURUR GÜNÜ

Bu günün, “Haydi oğlum git, ya gazi ol, ya şehit” diyerek oğlunun alnını öperek sonyolculuğuna uğurlayan şehit ailelerinin gurur günü olduğunu belirten Vali Yazıcı,” Ailelerinegurur, Türk Milletine hayat veren yüce şehitlerimiz, yurdun dört bir yanındaki hatıralarınızlaşanlı tarihimizin sayfalarına vatanseverliğin en güzide örneklerini yazdırdınız. Sizin uğrundacan verdiğiniz bu topraklar, akıttığınız kanla vatan olmuştur. Bugün özgürce yaşadığımızvatanımızda, sizler de Mehmetçikler olarak, vatan topraklarında huzur içinde yatıyorsunuz.Bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleriolarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığıfedakârlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. “dedi.

DESTANSI ZAFERİN KAHRAMAN MEHMETÇİKLERİ

Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğiningüvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edeceğini belirtenVali Yazıcı, “18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümünde, Anadolu’nunsonsuza kadar Türk vatanı olmasını sağlayan, destansı zaferin kahramanları Başta GaziMustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; kutsal vatan topraklarınıcanları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimiziminnet ve şükranla hatırlıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu