GündemEğitim

YENİŞAFAK’TAN ÖZDEMİR İLE İLGİLİ İLGİNÇ İDDİA

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’in, FETÖ’nün darbe girişiminde ABD’de bulunduğu ve örgütün kümelendiği Middle Tenessee State University ile işbirliği anlaşması imzaladığına dair Yeni Şafak’ta yer alan haber dikkat çekti.

Yenişafak’ta yer alan haberde şu iddialara yer verildi; ‘’FETÖ’nün darbe girişiminden sonra, tüm kamu kurumlarında örgütle bağlantılı kişilerin ilişiği kesilmesine rağmen Balıkesir Üniversitesi yönetiminin, örgütle bağlantılı kişilere desteğini sürdürdüğü ortaya çıktı. Rektör Kerim Özdemir’in, hakkında FETÖ ile bağlantılı olduğuna dair rapor olan isimlere kadro açtığı, örgüt karşıtı isimlere mobbing uyguladığı ve tüm yakın çevresini örgüte yakın isimlerden seçtiği iddia ediliyor. Özdemir yönetimindeki Balıkesir Üniversitesi’nin FETÖ kurumlarıyla işbirliğine dair önemli detaylar bulunuyor. Bir dönem Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi’nde dekanlık yapan, daha sonra Balıkesir Üniversitesi’ne rektör olan Özdemir, FETÖ’nün kalesi olarak bilinen Kırgızistan’da sıkı bir ilişki ağına sahip. Özdemir, örgüte ait Atatürk Alatoo University ile 17-25 Aralık operasyonlarından sadece 4 ay sonra ortaklaşa kongre düzenlendi. Örgüte gelir sağlanması için düzenlenen bu kongrede Özdemir ile görev alan isimlerden biri olan Prof. Dr. Mustafa Ökmen, 15 Temmuz’dan sonra FETÖ bağlantısı nedeniyle tutuklandı.’’

‘’İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALAMIŞ’’

‘’Özdemir’in 15 Temmuz sırasındaki adımları da dikkat çekiyor. Darbe girişiminin gerçekleştiği gün Özdemir, FETÖ’nün kümelendiği üniversitelerinden olan Middle Tenessee State University ile işbirliği anlaşması imzalamak üzere ABD’deydi.’’ Denilen haberde, Özdemir’in ABD ziyaretinde yanında yer alan Doç. Dr. Cem Kırankabeş’in de FETÖ ile irtibatı nedeniyle açığa alındığı dile getirildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu