GündemTürkiye Gündemi

Yüzde 25 Kira Zammı Sınırı Kalkıyor Mu?

"Bakan Şimşek, yüzde 25 kira zammı sınırının kaldırılacağını açıkladı" iddiasına İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi müdahale etti.

Yüzde 25 Kira Zammı Sınırı Kalkıyor Mu?

Yuzde 25 Kira Zammi Siniri Kalkiyor Mu 1

Merkezden Yalanlama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın yayın organlarında yer alan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e atfedilen “konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin 1 Temmuz 2024’te sona ereceği” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Sosyal Medyadan Açıklama

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, söz konusu iddianın manipülasyon içerdiği belirtilerek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı bir toplantıda iş ve finans dünyası temsilcileriyle bir araya geldiği ve konuyla ilgili soru üzerine “düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceği” şeklindeki ifadenin doğru olmadığı vurgulandı.

Paylaşımda ayrıca, Bakan Şimşek’in henüz konut kira artışlarındaki düzenlemeyle ilgili resmi bir açıklama yapmadığı ve söz konusu haberlerde iddia edildiği gibi herhangi bir karar alınmadığı ifade edildi.

Haber Merkezi

Yargıtay’dan Kiracıları Üzen Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu