Balıkesir Merhaba Blog Yazılarısinema

‘Yüzüklerin Efendisi’ Yeniden Türkiye’de

'Yüzüklerin Efendisi' Türkiye'de yeniden vizyona giriyor!

‘Yüzüklerin Efendisi’ Yeniden Türkiye’de

Paribu Cineverse, “Yüzüklerin Efendisi” serisini yeniden yayınlayacak.

Peter Jackson yönetmenliğinde ilk kez 2001 yılında izleyicilerle buluşan “Yüzüklerin Efendisi” serisi, yıllar sonra yeniden vizyona girecek. Yüzüklerin Efendisi izleyicileri, 15 Eylül’den itibaren üç filmi de yeniden sinema salonunda IMAX olarak izleyebilecek.
'Yüzüklerin Efendisi' Yeniden Türkiye'De
BİLET FİYATLARI Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği / Normal: 50 TL / IMAX: 100 TL

Yüzüklerin Efendisi: İki Kule / Normal: 50 TL / IMAX: 100 TL

İlgili Makaleler

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü / Normal: 50 TL / IMAX: 100 TL

“Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği” konusu şöyle:

Kendisine, pek çok gücü olan Tek Yüzük teslim edilen Frodo’nun Orta Dünya’dan geçerek Mordor topraklarına ulaşması ve yüzüğü, yapıldığı yer olan Hüküm Dağı’nın alevlerinde yok etmesi gerekmektedir. Tek Yüzük asırlarca kayıp olarak kalmıştır ve Karanlıklar Efendisi Sauron’un “zalimliğini, kötü niyetini ve tüm yaşama hükmetme arzusunu” içinde barındırmaktadır.

Yolculuğu sırasında, Frodo’ya dokuz üyeden oluşan ‘Yüzük Kardeşliği’ eşlik etmektedir: İyi bir büyücü ve Frodo’nun akıl hocası olan Boz Gandalf, Aragorn, Gondor’un müstakbel kralı ve asil bir savaşçı olan Aragorn (Yolgezer olarak da bilinir), Gondor’un ateşli askerlerinden Boromir, balta kullanma ustası olan cüce Gimli, usta okçu Legolas ve Hobbitler Samwise Gamgee, Peregrin Took ve Meriadoc Brandybuck.

'Yüzüklerin Efendisi' Yeniden Türkiye'De

“Yüzüklerin Efendisi: İki Kule” konusu şöyle:

İki kule, Emyn Muil tepelerinde başlar. Yollarını kaybetmiş Hobbitler, Frodo ve Sam, esrarengiz Gollum’un kendilerini takip ettiğini farkederler ve onu kıskıvrak yakalarlar. Bir zamanlar bir Hobit olan ve beş yüz yıl sahip olduğu Yüzük tarafından bozulup bir yaratığa, dönüştürülen Gollum, kendisini serbest bırakmaları karşılığında, Hobbitleri Mordor’un Kara Kapıları’na götürmeye söz verir. Sam, bu yeni yol arkadaşına güvenmemektedir. Frodo ise bir zamanlar kendisi gibi bu yüzüğü taşıyan Gollum’a acımaktadır.

“Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü” konusu şöyle:

Aragorn, kendi ırkının çağrısına cevap vererek, Orta Dünya’nın bütün kaderi onun elindeyken doğumuyla birlikte ona verilen gücünü kullanabilecek midir? Karanlığın bütün güçleri son savaş için bir araya gelirken Gandalf, Gondor’un yaralı ordusunu toparlamak için hazırlıklara başlar. Gandalf’a gereken destek Rohan Kralı Theoden’den gelir. Thoden, tarihin bu en büyük savaşı için tüm savaşçılarını seferber eder.

İçlerinde saklanan Eowyn ve Merry ile birlikte insanlar, tüm cesaretlerine ve ırklarına olan sonsuz bağlılıklarına rağmen Gondor’u kuşatan düşmanların karşısında güçsüzdür. Çok büyük kayıplar vereceklerini bilseler de insanlar Sauron’un dikkatini başka yöne çekerek Yüzük Taşıyıcısı’nın yolculuğunu tamamlamasını sağlamak için hayatlarının en zor savaşında birbirlerine kenetlenirler.

'Yüzüklerin Efendisi' Yeniden Türkiye'De

John Ronald Reuel Tolkien’in yazdığı ‘Yüzüklerin Efendisi’ (The Lord of the Rings) adlı fantastik edebiyat serisinden uyarlanarak çekilmiş Peter Jackson imzalı bir film üçlemesinde Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Liv Tyler, Sean Astin, Sean Bean, Orlando Bloom gibi isimler yer alıyor.

 

Haber Merkezi

Ayrıca ilginizi çekebilir: “Marvel Evreni Rehberi”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu