Köşe Yazıları

YÜZÜNÜZÜN GÜZELLİĞİ ÖNEMLİDİR -2

Prof. Dr. Nilay Şahin

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

www.profdrnilaysahin.com

prof.dr.nilaysahin-instagram

Geçen hafta size iyi bir yüz cildi için bazı önerilerde bulunmuştum. Bu haftada da sizinle bu konuda ki diğer önerilerimi paylaşmak istedim.

Cilt aslında kişinin ruh halini ve psikolojisini de yansıtan bir organdır. Bu nedenle kendinize zaman ayırın ve mümkün olduğunca stresden kaçınmaya çalışın. Çünkü stres vücudunuzun kortizol ve diğer hormonları üretmesine neden olarak cildi daha yağlı hale getirir. Nefes egzersizleri, yoga ve meditasyon gibi stres yönetimi tekniklerini çoğu zaman başarılı olarak bulunmuştur. Günde sadece 5 dakika boyunca birkaç kez yapılan yüz egzersizi yüzün daha az kırışmasına ve daha canlı durmasına destek olabilmektedir.

Eğer cildiniz çok sorunlu ise ara ara yüz bakım kürleri almanız faydalı olacaktır. Bunun için doktorunuzdan öneriler alabilirsiniz. Sıkıntılı bir yüz cildi için günde üç kez düzenli, ılık su ile yıkama ve ardından nazikçe yapılan bir masaj cildinizin nefes almasını kolaylaştıracaktır.

Bol su tüketmek elbette cilt için önemlidir. Ayrıca, karpuz, salatalık, portakal, çilek, greyfurt ve kavun gibi yüksek su içeriğine sahip meyve ve sebzeler de buna destek olacaktır. 

Her gece en az 8 saat uyumak yorgun bir cildin önüne geçecektir. Yeterince dinlenemeyen cildiniz tıpkı sizin gibi yorulur ve sarkar. Yorgun bir vücudu en erken cilt ele verir. Bu nedenle vücudun dinç ve yeterli uykuyu almış olması çok önemlidir.

Tabii tüm bunların yanında güler yüz, samimi bakışlar, iyi niyetli duygular yüz güzelliğine çok büyük katkılar sağlar.

Herkese sağlıklı, virüsten uzak bir hafta dilerim…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu