SağlıkBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

15 Milyon Kişinin Tehlikesi: İnme ve Önlemleri

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, her yıl yaklaşık 15 milyon kişinin inme geçirdiği belirtiliyor.

15 Milyon Kişinin Tehlikesi: İnme ve Önlemleri

Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, her yıl yaklaşık 15 milyon kişinin inme geçirdiği belirtiliyor. VM Medical Park Samsun Hastanesi’nden Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Yakup Türkel, inme hakkında önemli bilgiler verdi.

Doç. Dr. Yakup Türkel, inme riskini azaltmanın önemine dikkat çekerek, tansiyon, şeker ve kolesterol kontrolü, alkol alımının azaltılması, sigara içmemek, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, egzersiz yapmak ve tüm ilaçların doktor tavsiyesiyle kullanılmasının birincil önlemler olduğunu belirtti.

‘Hayati Önem Taşıyor’

İnme belirtilerini sıralayan Doç. Dr. Türkel, vücudun tek tarafında hissizlik ve kuvvet kaybı, bilinç bulanıklığı, konuşma güçlüğü, yürüme güçlüğü gibi belirtiler olduğunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurguladı.

15 Milyon Kişinin Tehlikesi: İnme Ve Önlemleri

İnme tedavisinde erken müdahalenin hayati önem taşıdığını vurgulayan Türkel, zamanında başvurmanın beyin hücrelerinin ölümünü engellediğini ve hastanın iyileşme şansını artırdığını ifade etti. Uzmanlar, toplumda inme farkındalığının artırılması ve tedaviye erken ulaşımın sağlanması gerektiğini vurguluyor.

 

 

 

Haber: Bülten

Müdür Keskin Tüberkülozun Önemine Dikkat Çekti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu