Semra AMAN AKYÜREK

15 Temmuz ve Şehit Söz Konusuysa Dur!

15 TEMMUZ VE ŞEHİT SÖZ KONUSUYSA  DUR!

 

 

İlgili Makaleler

Basın camiasında 1995 yılından buyana çalışıyorum. Eskişehir, Kastamonu ve İstanbul’da bazı TV ve Radyolarla birlikte gazete deneyimlerim, eğitim ve öğretim kanadında çalışmalarım oldu. Yıl 2017 Merhaba Gazetesi’nde sizlerle birlikteyim.

 

Balıkesirliyim. Şehrimi seviyorum ancak Balıkesir’de basının gücünü kalitesizce göstermesinden hep rahatsızlık duymadım değil. Bu yazıyı yazarken 15 Temmuz hassasiyetim daha da, daha da, daha da perçinlendi. Çünkü 15 Temmuz’da Balıkesir’de o gece neredeyse göbek atacak basın çalışanları yok değildi. Bakışlarını hiç unutmam! Nasıl ülkemizde bu bilinçle yaşadıklarını ve bazılarının devletin ajanslarında oluşlarını da anlayamam…

 

Gelelim 15 Temmuz Şehitler ve Ömer Halisdemir Anıtına…

 

15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız diyen kim varsa başımın üzerinde sonsuz bir saygıyla karşılar, taşırım. 15 Temmuz’u anlatan yazılar yazar, dergiler çıkarır teşekkür ederim. Amaaa  kim ki 15 Temmuz adıyla yapılan ve Balıkesir’de ilk anıtı yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğluna’ ‘Betona dua ettiriyor’ Der..İşte orada DUR! Derim.

 

Kardeşim senin annen, baban, kardeşin hayatında hiç dua etti mi? Ya sen? Nerde ettin nasıl ettin?

 

Gelelim Balıkesir’de Yenisöz gazetesi’nin haberine ve yazdığı cümlelere

 

-Hani Zekai Kafaoğlu yakaladığını Yıldız Tepesi’ndeki anıta götürüp betona ve şehitlerimizin resmine karşı dönüp dua okutuyor ve bunu da fotoğraflandırıp her yere servis ettiriyor ya… Konuyu dünyaca ünlü islam alimi İsmail Yurdakök Hoca’ya sorduk.-

 

Bu Spot yazısı ile devamında kaş yapayım derken göz çıkarma diyerek kendince ayar vermeye çalışan zevata.

 

Başlık ‘ Betona, resme karşı dua etmek İslam da yok’

 

Haberi bu arada kahvede bu kadarda olmaz diyen ihtiyarlardan duydum. Büyükler muteber olan düşünceleri ile fikirlerini beyan ediyor ve ne günlere kaldık diyorlardı. Bende bir göz attım. Dini bilgiler hassasdır. Saygı duymak gerekir. Hele ki 15 Temmuz deniyorsa akan suları durdurur, Ne oluyor ? Derim. Bizim Diyanetimiz yok mu? Sorarım? Dünyaca Ünlü hoca arayışı niye? Derim.  O hoca böyle dememiş neden gizledin? Şaşarım.

 

Bir Başkanı eleştirebilirsiniz, eleştirin ammaa… 15 TEMMUZ  ile ilgili Balıkesir’de yapılan ve yapılacak ne varsa dikkatli eleştirin. Şehidimizin üzerinden beton tepe söylemini asla kabul etmiyor ve ettirilmeyeceğinin altını çiziyorum. Neden mi ? 15 Temmuz gecesi darbe kalkışması yaşandı sen inanmadın mı bu satırları yazan kardeşim?

 

Balıkesir’de ilk anıtı Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu yaptırmıştır. Zoruna bu kadar mı gitti Kardeşim?

 

15 Temmuz için sen ne yaptın? Sormazlar mı Kardeşim!!!

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu