Özel Haberler

KARA AVCILIĞI BAŞLADI

Yaşam Alanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği (YAŞAD) Başkanı Hakkı Kurtuluş Demir, 2017- 2018 dönemi kara avcılığının başladığını söyledi.

Demir, keklik, bıldırcın gibi kanatlıların ölümüne eden olan gübre çeşitleri yerine bölgemizde sıvı gübrenin teşvik edilmesini önerdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinden bu önerilerin dikkate almasını istedi.

“Bölgemizde sıvı gübrenin teşvik edilmesini öneriyoruz”

Demir, açıklamasında bilinçli avcılık mevzuat hükümlerine göre belirlenmiş olsa da, esas olanın, insani ve doğa korumacı davranışları olduğunu söyledi. Hayvanların yavrulama, yumurtlama dönemlerinde; aç kaldıkları ağır kış koşullarında av hayvanlarını korumanın, avlanmasına izin vermemenin bilinçli avcının temel kuralı olduğunun altını çizen Demir, Avcıların uyması gereken kurallar, belirlenen limitler ve türlere bağlı avlanma dönemlerinin Balıkesir İl’inde şu şekilde belirlendiğini söyledi:

  1. Grup Kuşlar; Bıldırcın ve Üveyik avı; 19 Ağustos ve 14 Ocak 2018 tarihleri arasında.
  2. Grup Kuşlardan Kınalı Keklik avı; 14 Ekim – 1 Ocak 2018 tarihleri arasında.
  3. Grup kuşlardan ördek türleri ve Çulluk avı; 14 Ekim – 22 Şubat 2018 tarihleri arasında.

1.Grup memeliler Tavşan, tilki, kaya sansarı avı: 14 Ekim- 7 Ocak 2018 tarihleri arasında.

     2.Grup Memeliler domuz ve çakal avı; 14 Ekim – 25 Şubat 2018 tarihleri arasında avlanmaları izinlidir.”

Başkan Demir, Orman Bakanlığı yetkililerine şu önerilerde bulundu: Doğada en çok bulunan köylü ve avcılara ulaşılması, onların doğa sevgisini ve koruma duygularını geliştirecek organizelerin ve iletişim kanallarının yaratılması. Resmi kanat ile sivil toplumun ve üniversitelerin birlikte hareket etme alışkanlığının geliştirilmesi. Yaban hayvanı türlerinin yetiştirilmesi ve doğaya yerleştirilmesine katkı verilmesi. Bakım ve tedaviye muhtaç yaban hayvanları için kurtarma, tedavi ve rehabilitasyon merkezleri kurulması ya da var olan tesislere katkı verilmesi. Özel Haber Cengiz Güner

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu