Çocukça

EN GÜZEL GEREKLİLİK

75’inci yıl Yıldız Ortaokulunda Gençliğin sesi çalışarak elde edilecek başarıları anlatıyor. Okulda geçen her vaktin önemli olduğunu söyleyen gençler arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle bir arada dersleri işlemek bazen sıkıcı da olsa en güzel gereklilik ve bu gerekliliği en iyi şekilde yerine getiriyoruz diyor.

Türkan: Ben Matematik dersini çok seviyorum. Pek çok arkadaşım Matematik’ten korkuyor. Başaramayacağını düşünüyor. Ama Matematik oldukça kolay bir ders. Sadece çok çalışmak gerek. Bir de soruları iyi anlarsak kolaylıkla başarılı oluruz. Mesela sürekli tekrar yapıyorum. Öğrendiğim bir bilgiyi unutmamak için sürekli üzerinde duruyorum. Böylelikle Matametik dersinde başarılı oluyorum.

Sevdenur: Ben Matematik dersini seviyorum. Dersimde daha başarılı olmak için de genellikle alıştırma ve eğlenceli sorular çözüyorum. En çok tekrar yapıyorum. Her gün öğrendiğim yeni konuyu evde tekrar yaparak pekiştiriyorum. Böylelikle derste de başarılı oluyorum. Her zaman ön yargılı olmamalıyız. Matematik zor değil aslında. Yeterince çalışmıyoruz.

Rabia: Ben Matematik dersini çok sevdiğimi söyleyemem ama elimden geldiğince çalışmaya özen gösteriyorum. Dersi derste dinliyorum. Anlamadığım konuyu öğretmenime soruyorum. Böylece daha başarılı olabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca arkadaşlarımla birlikte Matematik’e çalışıyorum. Ne kadar çok tekrar yaparsak o kadar başarılı oluruz.

Emirhan: Matematik dersini çok seviyorum. Matematik okuyarak öğrenilmez. Sürekli problem çözmek ve alıştırma yapmak gerekir. Ancak bu şekilde matematik dersini öğrenebiliriz. Ben tüm arkadaşlarımın Matematik’i sevmesini isterim çünkü sınavlarda en fazla puanı kazandıran Matematik dersi oluyor. Bize matematik hayat boyunca gerekecek.

Aslı: Ben Matematik dersini çok seviyorum. Kendi planlamama göre bir ders programı yaptım. Ona göre derslerimi çalışıyorum. Matematik çalışırken de soru çözmeye ağırlık veriyorum. Alıştırma yapıyorum. Çünkü Matematik dersi ezbere dayalı değil. Okuyarak değil de daha çok alıştırma yaparak öğreniriz.

 

‘Kenar Mahallede Kolej Eğitimi’

Okul Müdürü İbrahim Kurt: Okullumuz şehir merkezine uzak olduğu için kıyıda köşede kalmış gibi görünse de öğrenci başarımız çok yüksek. Okulda aldıkları eğitimin yanı sıra sportif alandaki başarıları da oldukça fazla. Atletizm, tekwando gibi branşlarda şampiyonluklar kazanmış öğrencilerimiz var. Okulumuzun fiziki şartları iyileştirildiği takdirde başarımızı iki katına çıkaracağımızı düşünüyorum. Özverili öğretmen kadromuz ve birbirinden değerli öğrencilerimizle güzel bir okulumuz var.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu