Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemSağlıkYaşam

Aç Karnına Türk Kahvesi

Aç karnına Türk kahvesi içmek iyi mi, kötü mü? Sabah kahvaltıdan önce kahve içersek ne olur? İşte tüm merak edilenler burada

 

Aç Karnına Türk Kahvesi

Aç karnına Türk kahvesi içmek ne kadar faydalı, ne kadar zararlı tüm detaylar burada. İşte Aç Karnına Türk Kahvesi tüketimi..

Aç Karnına Kahve İçmenin Faydaları

Türk kahvesi, Osmanlı zamanından günümüze kadar gelen pişirme yöntemi ile metabolizmayı hızlandıran, antioksidan kaynağı olan ve tokluk hissi veren bir kahvedir. Ayrıca aç karnına Türk kahvesi içmek tokluk hissi yaratmaktadır. Bu da gün içerisinde daha az miktarda kalori almanızı sağlamaktadır. Ayrıca kilo verme sürecinde yardımcı olmaktadır.

Bir diğer faydalarından biri antioksidan etki yaratmasıdır.  Aç karnına Türk kahvesi içmek ve ardından da bol bol su tüketmek, vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı olmaktadır. Böylece vücudu temizlemektedir.

Aynı zamanda gün içerisinde enerjik ve dinç kalmanızı sağlamak da vardır. Uykuyu açar ve odaklanmayı sağlar, konsantrasyonu artırır.

Aç Karnına Türk Kahvesi

Aç Karnına Türk Kahvesi İçmenin Zararları

Bilindiği üzere Türk kahvesi, pişirme ve sunun yöntemi nedeniyle oldukça acı ve sert bir kahvedir. Bu acılık aç karınla vücuda alındığında midedeki asit üretimini etkilemektedir.

Ülser, mide ekşimesi gibi mide rahatsızlıkları olanlar sabah aç karna kahve içerse, bu rahatsızlıkları tetiklenebilir. Gün boyunca, hatta devam eden birkaç gün bu rahatsızlıklarla uğraşmak durumunda kalabilirler.

Ayrıca bazı kişilerde aç karna Türk kahvesi içmek sindirim sorunlarına, mide ağrılarına, yanmalarına ve kusmaya neden olmaktadır. Bu durumda aç karna kahve içmeyi bırakmanız gerekmektedir.

Tüm bunlarla birlikte kahve, vücutta kortizol hormonunun üretimini tetiklemektedir. Kortizol, uyandığımızda vücudumuzda çokça bulunan ve gün içerisinde azalan, enerji artışı sağlayan bir hormondur.

Kişiden kişiye değişiklik göstermesiyle beraber aç karna Türk kahvesi içmek, gün içinde kalp çarpıntısı, huzursuzluk ve endişe yaratabilir.

Zayıflatır Mı?

Eğer kronik bir rahatsızlığınız ya da mide sorunlarınız yoksa, sabah aç karna içilen kahve zayıflamaya yardımcı olacaktır.

Kahvenin metabolizma hızlandırıcı etkisi, aç karna tüketildiğinde gün boyunca etkisini göstermektedir. Böylece kilo verme sürecine yağ yakımını artırarak yardımcı olmaktadır.

Aç Karnına Türk Kahvesi

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

 

 

 

 

Bu haber www.gazetemerhaba.com'a aittir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu