Görüntülü Haberler

AK Parti İl Başkanı Başaran: “Çalışmayı Konuşmaya Tercih Ediyoruz”

AK Parti İl Başkanı Başaran: “Çalışmayı Konuşmaya Tercih Ediyoruz”

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran önceki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un şehre gelmesi ve ziyaret ile birlikte kentte yapılacak işlere yönelik sağlanan görüşmelerle ilgili detayları Büyükşehir Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kamil Akyürek ile değerlendirdi.

BAKAN KURUM ZİYARETİ VE DEMİRYOLU PROJESİ ELE ALINDI

Büyükşehir Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kamil Akyürek’in gündemde olan kent projelerine ilişkin sorularını yanıtlayan İl Başkanı Ekrem Başaran Bakan Kurum’un Balıkesir’deki Belediye ve diğer kurumlar arasındaki uyumlu çalışmasını da özellikle tebrik ettiğini iletti. Bakan Murat Kurum’un ziyareti ile ilgili Ekrem Başaran, “ Geçtiğimiz hafta çevre ve şehircilik Bakanımız Murat Kurum buradalardı müjdeleri oldu; Sayın bakanımıza bir kez daha Balıkesir adına teşekkür etmek istiyorum.

 “DESTEK SÖZÜ VERİLDİ”

Sayın Kurum meclis kürsüsünde sadece Zağnos Camii projesinden bahsettiler ancak buraya geldiklerinde özellikle ilçelerimizle ilgili çok ciddi katkılar sağlayacak sözler verdiler. Daha doğrusu başlamış işler ve devam edecek işlerle ilgili desteklerini ifade ettiler. Yaklaşık 12 saatlik bir sürede Balıkesir ‘de bulundular bu süre zarfında hem filli olarak şehrin içinde gezerek hem de toplantı halinde.. Hem belediye başkanlarımız hem de tüm ilçe başkanlarımızdan gelen bilgiler tek tek masaya yatırıldı.”dedi.

 “BALIKESİR İÇİN TALİMATLAR VERİLDİ”

Başaran, “Hem merkezin hem İlçelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konusu olan her konu tek tek değerlendirildi. Yanında getirmiş olduğu genel müdürlere tüm talimatları verdi. Onlarda notlarını aldılar. İnşallah beklemekte olan ve yeni yapılacak olan işlerle ilgili çok ciddi güzel bir çalışma oldu, ciddi kazanımlar elde edildi Balıkesir için. ”

 “DEMİRYOLU KONUSUNDA HASSASİYETLE YAKLAŞIYORUM”

Kamil Akyürek’in Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ziyareti sırasında kendisine yönelttiği Balıkesir demiryolu ve İstasyon Meydanı ile ilgili çalışmalar gündemde mi sorusunu ele alan Ekrem Başaran konu ile ilgili şöyle kaydetti:

“Mevcut demir yolu ile ilgili çalışmalar aslında rahmetli başkanımız Sabri Uğur döneminden kaynaklanıyor. Bende kendisinin yakın çalışma arkadaşlarından birisi olduğum için bu konuya özellikle hassasiyetle yaklaşıyorum.

 “ANKARA’DA BİR DİRENÇ NOKTASI VAR”

Mevcut demiryolunun deplasmanı hakikaten Balıkesir’in bütünlüğünün sağlanmasında, trafik yoğunluğunun azaltılması, şehircilik imar manasında çok ciddi sıkıntılara yol açan bir yapı. Bunun deplese edilmesi çok da zor değil açıkçası sadece Ankara’da şöyle bir çelişki yaşanıyor, bürokratların zihinlerinde şehir merkezine kadar giden demiryolu aslında istenen bir şey. Siz bunu niye dışarı çıkarmak istiyorsunuz? Buradaki karşılaştığımız en büyük direnç noktası bu.

 “YİNE DEMİRYOLU OLACAK ”

Ancak onlar Balıkesir’de yaşamadıkları için. Normalde evet bu durum bir kazançtır, insanlar en kısa yoldan treni kullanarak gitmiş okuyorlar. Ancak bu bizde 100 sene önce kullanılmaya başlayan bu demiryolu bizim için artık bir çile sebebi olmaya başladı. Bizim için bir mahsurlu bir yapı haline dönüşmüş açıkçası. Yine demiryolumuz olacak ama şehrin yakınından geçecek bir demiryolumuz olacak.

 “ULAŞTIRMA BAKANLIĞI GÜNDEMİNDE ”

Bununla beraber hızlı tren projesi de biliyorsunuz bir önceki Ulaştırma Bakanımız ile yapmış olduğumuz ziyaret ve değerlendirmelerde Balıkesir’ de bu işin içine katılmış oldu. Şuandaki mevcut otobüs terminalimizin yanında hızlı tren terminalimiz de var bizim imar planlarımızda dolayısıyla mevcut demiryolu deplasmanının şehir için bir kayıp olmadığını biz Ankara’da çok iyi anlattık. Ve onlarda bunu en kısa sürede gerçekleştirmek üzere Ulaştırma Bakanlığı’nın alt kademelerinde ve TCDD’ nin üst kademelerinde açıkçası bu gündeme alındı.

 “AKINCILAR MAHALLESİ DE YENİLENECEK”

Bunların alınması hemen bugünden yarına yapılabilecek şeyler değil. Şehir bunu mu bekleyecek beklemeyecek tabi. Buna Kurum Bakanımızın sar ettiği sözler de bu manaya dayanıyor açıkçası bu deplasman öyle ve ya böyle gerçekleşecek. Biz istasyon meydanımızdan başlamak üzere arkasındaki Akıncılar Mahallesi’ nin o atık köhnemiş yapısını da elden geçirerek yenileyerek ve istasyonun arkasında da yine Murat Kurum Bakanımızın Bakanlığına ait olan TOKİ’ ye ait olan yaklaşık 50 bin metrekarelik alanda da düzenlemeler yaparak şehrin merkezinde ciddi güzel bir meydan ve dönüşüm çalışması.

 HEM DEPREME YÖNELİK HEM İŞLEVSEL DÖNÜŞÜM GÜNDEMDE

Balıkesir biliyorsunuz birinci derecede deprem kuşağında olan bir il. Şehrin içerisinde farklı noktalarda olan depreme yönelik dönüşümü de başlatacak bir şey hem de şehrin tam merkezinde olmasına rağmen çok atıl kalmış şehrin hayatına hiç bir katkısı olamayan bir yerin, köstek bir yapının, etrafını da güzelleştirecek bir proje ile gündeme alınıyor. ”

 “ÇALIŞMAYI KONUŞMAYA TERCİH EDİYORUZ”

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran pandemi döneminde sessiz bir dönem geçirildiğini ifade ederek bu sessizliğe rağmen Parti çalışmalarını tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi. Başaran  “Çalışmayı konuşmaya tercih ediyoruz” dediği konu ile ilgili açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi:

“Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. İşin asli yönü belediyecilik olmakla beraber Bakanlıklarımız tabi ki AK Parti iktidarın bakanlığıdır. Bende bu ildeki siyasi bir insan olarak bütün projelere, katma değerli her şeye çok ciddi ve hassasiyet ile yaklaşıyorum. Sahip çıkıyorum, destek olmaya çalışıyorum onun için kimse belediyenin işini il başkanı anlatıyor demesin. Zaten ortada yoksunuz il başkanı olarak biraz şöyle ortaya çıksanız şeklinde ifade ediliyor. Biz çalışmayı konuşmaya tercih ediyoruz .

 “DAKİKA BAŞI BAYRAK KALDIRMAYA LÜZUM YOK”

İktidarımızın il başkanıyım. Benim sağ sola çıkıp da konuşmaya şeyim yok açıkçası iş yapmam lazım. Yani Burhaniye’ nin küçük sanayi sitesinin kamu yararı için bakanlıktan çıkarılması da benim işim, hastanede annesinin yardım ihtiyacı olduğunu düşünen, annesine yardım etmek oradaki başhekimimize doktorlarımızı göreve davet etmek o noktada bir bilgi notu paylaşmakta benim görevimdir. Erdek’ in Ballıpınar Köyü’ndeki bir soğan üreticisinin derdi de benim işim. Sulama için yapılmış ancak sulamaya katkısı olmayan baraj da benim işim. Balya’ daki madenin patlatmadan dolayı ilçeyi sallanması d benim işim.. bunların hepsi benim işin ancak dakika başı bayrak kaldırıp biz şunu yaptık biz bunu yaptık, demek ihtiyacı ve gereği de görmüyorum açıkçası. İşimizi yapıyor işimizle ilgileniyoruz.

 “YAPACAK İŞİ OLMAYANLAR ORTALARDA KONUŞABİLİRLER ”

Yapacak işi olmayanlar ortalığa çıkıp konuşabilirler. Onlar peynirle laf gemisi yürüten insanlar. Tabi arada bir bilgilendirmeler yapmak basınla paylaşmak tabi güzel olacaktır. Siyasetimize güç katacaktır. Ancak pandemi döneminde kimseyi riske atmamak adına belki bu tarz işleri birazcık geciktirmiş olabiliriz. Ama bundan sonra Allah izin verirse aşımızda geldikten sonra şöyle bir görünür ve ortalıkta olacağız inşallah. ”

BALIKESİR UYUMU TAKDİR GÖRDİ

Ekrem Başaran Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Balıkesir’deki kurumlar arası çalışmada görülen uyumu takdir ettiğini dile getirerek,

“Murat Kurum bakanımızla ziyaretinde bütün gün beraber olduk. Adil Çelik vekilimizde vardı. Diğer vekillerimiz bütçe görüşmelerinden dolayı burada yoklardı ama Adil Bey bir mazeretinden dolayı Balıkesir’deydi. Hep beraberdik. Bakanımız şunu ifade etti. Balıkesir ‘de çok güzel bir uyum var. Belediye başkanlarından il başkanlığımız gençlik ve kadın kolları teşkilatlarımız biz hep beraberdik. parti ilçe başkanlarımızın da bazılar buradaydı. Hepsi gelmek istediler aslında ancak bakanımızın özel kalemi pandemi sebebi ile özellikle bizden istirham ettiler biz buradan bilgilerimizi alalım ancak herkesi işin içine katmayalım diye,  pandemi sebebi ile yoğunluk olmasın diye . Giderken bakanımızın dediği çok güzel bir uyum var sizleri tebrik ediyorum. Bu böyle olduğu sürece Balıkesir’ in sırtı yere gelmeyecektir. Her şey vakti geldikçe bir bir yapılacaktır.” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu