GündemEkonomiİlçe HaberleriSiyaset

Asgari Ücret Enflasyona Yenilmeyecek

Asgari Ücret Enflasyona Yenilmeyecek

 

CHP’li Başkan Erden Köybaşı açıklama yaptı. Köybaşı ” Asgari ücret açlık sınırının altında. Ücretli milli gelirinin payı düşük. Bizim dönemimizde Asgari Ücret Enflasyona Yenilmeyecek “dedi.

Hayat Pahalılığına Dikkat Çekti

CHP’li Köybaşı, hayat pahalılığına ve yoksulluğa dikkat çekti. CHP iktidarında asgari ücret enflasyona yenilmeyecek. Başkan Erden Köybaşı, hayat pahalılığı ve yoksulluğa dikkat çekti. Açıklamasında; açlık sınırının 9 bin 591,13 TL’ye yükseldiğini hatırlattı. Köybaşı, açlık sınırı ile asgari ücret arasındaki farkın 1084 TL’ye ulaştığını belirtti.

“Popülist yaklaşımlar mutfaktaki yangını söndürmeye yetmiyor”

Ücretlinin milli gelirden aldığı payın her geçen gün düştüğünü ifade eden Köybaşı, “ Ücret artışları daha maaşlara yansımadan enflasyon karşısında eriyor ve vatandaşımızın alım gücü düştü. Tüm ürünlere neredeyse her gün zam geldi ve artan maliyetler esnafı da etkiledi. Esnaf siftah yapamadan kepenk kapattı ve kapatıyor” dedi.

Güvenceli İstihdam Vurgusu Yaptı

Yüksek enflasyon karşısında asgari ücrete yapılan yıllık zam yetersiz ve Yapılacak yeni zamlar da yanlış ekonomi politikaları karşısında erir. Birde CHP şunları vaat etti: “Ekonomi politikası ile CHP Asgari ücrete 6 ayda bir zam yapacak. Ve Kıdem tazminatı çalışma yılı şartı olmayacak. Kullanılabilen bir hak olacak. Beraberinde Esnek çalışma modeli son bulacak. Güvenceli istihdam öncelikli. İşsizlik Sigortası Fonu amacına uygun olacak.  Kapsam dışı bırakılan taşeron işçileri kadroya alacağız. 3600 Ek Gösterge ve EYT meselesini çözeceğiz.”

Erden Köybaşı kimdir?

14.Aralık 1960 tarihinde Manisa/Akhisar’da doğdu.  Anadolu Üniversitesi İşletme mezunu. Balıkesir Üniversitesi İşletme Fakültesinde Yüksek lisans yaptı ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir. Türkiye Elektrik Dağıtım (TEDAŞ) A.Ş Manisa İl Müdürlüğünde endeks okuma memuru olarak başladığı görevinde her kademede görev yaptı.

Tedaş’ta Çalıştı

TEDAŞ Balıkesir Müessese Müdürlüğünde 1990 yılından 2010 yılına kadar Muhasebe Finansman Müdürü olarak görev yaptı. Bilgi İşlem Müdürlüğünü de yürüttü. Görevim sırasında Ankara TEDAŞ Genel Müdürlüğünde birçok Komisyon ve Çalışma gurubunda yer aldı.

2011 Yılından Buyana CHP’de

2011 yılından bu yana partinin resmi olarak üyesi.Parti örgütü içinde birçok çalışma ve görevlerde bulundu.
Mesleki olarak üyesi olduğu  Balıkesir SMMM Odasında 2 dönem Temel Eğitim staj merkezinde yönetici olarak görev yaptı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu