Görüntülü Haberler

AYTEKİN “YÖRSAN’I ALMAK İSTEYEN VARKEN KAPATACAK MISINIZ?”

Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, ”Gündem yoğun” dedi, ve 2019 yılı ile birlikte “sorumluluklarımız var halk bize yetki verdi sorunları söylemekten ve çözümlerinin bulunması için arayıştan vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Milletvekili Aytekin gerek sahada gerekse mecliste Balıkesir için çalıştık. Balıkesir’in önemli meseleleri var. Yörsan. Hepimizin bildiği ve ülke kamuoyunu da meşgul eden bir konu. Bir yıl önce konkordato ilan edildi. Geçtiğimiz ay iflas talebinde bulunuldu ve 8 Ocakta bir karar çıkacak. Takipteyiz. Biz ne söylemiştik? Konkordato ilan edildiğinde üreticinin mağduriyetinin giderilmesi gerekliliği ve bununda devlet tarafından sağlanması gerektiği idi. yörsan ilk bakışta özel bir şirket gibi görülebilir. Yörsan kaynakları iflas ettirmiş denilebilir ancak devlet orada çalışan 300 kişinin hakkına nasıl yaklaşmalı mesele bu.” dedi.

“Vergi Kaçakcısı İki Amerikalı Kardeşe Satılmış”

CHP Milletvekili Ensar Aytekin Yörsan’ın kuruluşuna değindiği konuşmasında gelinen noktadaki iflas aşamasının sürecini anlattı. Aytekin konuşmasında “Süt ve süt ürünleri konusunda bir marka haline gelmiş olan YÖRSAN’ın ekonomik olarak etkilenmeye başlanması ile borçlanmaya başladığını sonucun konkordato olduğunu ve borcunu ödeyemeyince Mega Varlık Yönetim Şirketine satışının gerçekleştiğini söyledi. Mega Varlık Şirketinin sahipleri Amerikalı iki kardeş. Amerika’da Vergi yolsuzluğundan aranan şahıslar. Türkiye’de de enerji alanında yatırımları var. Vasaki Adında Yenilenebilir Enerji şirketleri. Yörsan’ın hikayesinde Dubai şirketine satışı var. ”dedi.

“Kapatılacak mı Almak İsteyen Var Verilecek mi?”

Aytekin Kamuoyu ve Balıkesirliye Soruyorum: Gelinen nokta şu; Bir şirket konkordato ilan edip tasfiye ye düşebilir. Alacak olan bir kişi varken Azerilerin alma talebi olduğunu biliyoruz. Teoman Yörük’ün açıklaması var. Talibiz yeniden eski hale getirebiliriz derken. Bunlar varken ve hal böyleyken neden kapatılmak isteniyor? Sorusunu yöneltti. İşyerinizde zarar ettiyseniz ve alıcısı varsa satar mısınız yoksa kapatırmısınız. Kapatılmanın altındaki neden nedir? Kaysüt’te konkordatoya gitti. Süt piyasasında birşeylerin döndüğü açık. Bizim bildiğimizşeyler var ve mahkemenin kararını bekliyoruz. Kapatılacak mı? Almak isteyenlere verilecek mi? Takip ediyoruz”ş eklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu