Köşe YazılarıProf. Dr. Nilay ŞAHİN

Baldırım Ağrıyor: Neden ?

Baldır ağrısı hiç de az görülemeyen bir sorundur. Üstelikte gerçekten çok ağrılı bir durumdur. Peki baldır bölgemizde neden olur derseniz işte cevabı. Aslında bunun nedeni çok farklı hastalıklardan olabilir. İşte bu hastalıklar şunlardır.

 

Baldırım Ağrıyor: Neden ?.. Baldır ağrısında ilk sırada da yer alan neden kramplardır. Özellikle yetersiz su tüketimi, bazı minerallerin eksikliği ve kasların zayıf olması krampın en başta gelen nedenlerindendir. Diğer bir baldır ağrısı nedeni damarlarda oluşan tıkanmalardır. Eğer yürürken ağrınız artıyor ve hatta sizi topallatıyorsa mutlaka bir damar incelemesi yapılmalıdır. Damar tıkanmaları yanında damarlarla ilgili bir sorunda varisler. Özellikle baldır bölgesinde görülen varisler ciddi baldır ağrılarına yol açar.

Benim çok sık karşılaştığım baldır ağrısı nedenlerinden biri de bel bölgesinde olan daralmalar sonucunda görülen sinir sıkışmalarıdır. Baldırı besleyen sinirler bel bölgesinde kireç veya fıtığa bağlı olarak ezilirse baldırda kramp tarzına benzer ağrılara neden olabilir. Uzun ayakta kalma sonrası, yürüme sonrası ve ağrı iş yaptıktan sonra baldırda görülen ağrılar bel bölgesinden kaynaklanıyor olabilir.

İlgili Makaleler

Yine baldır bölgesindeki kaslara ait iltahaplanmalar da ağrı sebebi olur. Özellikle baldırda görülen gerilme ve baldıra yapılan baskı ile ağrı olması bize bu bölgedeki kaslara ait bir sorunu akla getirmelidir.

Bir diğer yaygın neden şeker hastalığıdır. Şeker hastalarının çoğunda görülen şekere bağlı sinir hasarı özellikle baldır bölgesine ağrıya neden olur. Ayrıca, uyuşma bazen de üşüme veya yanma gibi sorunlara da neden olabilir.

Son olarak da ayakta görülen bazı hastalıklarda baldır ağrısı yapar. Ayak tabanında görülen sorunlar sıkla baldırda gerginliğe ve ağrıya yol açmaktadır.

Hepinize ağrısız güzel günler dilerim…

Prof. Dr. Nilay Şahin

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

www.profdrnilaysahin.com

profdrnilaysahin-instagram

..Baldırım Ağrıyor: Neden ?…

Daha fazla köşe yazısı için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu