Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir Covid-19 Risk Haritasında Türkiye 4’sü

Balıkesir Covid-19 Risk Haritasında Türkiye 4’sü

 

Balıkesir’de yeni vaka sayılarında yaşanan vahim artış sürüyor. Sağlık Bakanlığının yayımladığı veriler, Balıkesir’de son üç haftada vaka artışlarında 3 kat artış yaşandığını gösteriyor. Bakanlığın yayınladığı güncel veriler (100 binde) dikkate alındığında Balıkesir 4. sırada yer alıyor.

 

Balikesir 100 Binde Veriler 06 12 Art 01

Üç Kat Artış Tablonun Vahametini Gösteriyor

Sağlık Bakanlığı, 06-12 Mart İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı (100 binde) ve risk durumunu yayınladı. Haritada ülke genelinde vaka artışları ve son veriler yer alıyor. Ancak Balıkesir’de yaşanan artış özellikle dikkat çekiyor. Özellikle, Şubat ayında ilki yayınlanan haritada 100 binde 90 olan verinin 270’lere ulaşarak üç kat artması tablonun vahametini gösteriyor.

Vali Şıldak Bu Tabloya İşaret Ediyordu

Balıkesir Bakanlığın yayınladığı güncel haritada bir kez daha ‘Çok Yüksek Riskli’ bölgede yer aldı. Aslında özellikle Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın geçtiğimiz hafta içinde verdiği mesaj ve yaptığı uyarılar da bu tabloya işaret ediyordu. Vali Şıldak, vaka sayılarının yüksekliği ve Mutant virüs ile ilgili açıklama yapmış ve vatandaşları uyarmıştı.

Balikesir Risk Haritasi 6 12 Mart

Yeni Vaka Sayılarında Hala Artış Eğilimi Var

Ayrıca, Güncel veriler bir yandan Balıkesir’de vahim artışa işaret ederken, öte yandan uzun süre kırmızı bölgeden çıkması olası görünmüyor. Zira Balıkesir’de özellikle mutasyona uğramış virüs nedeni ile Yeni vaka sayılarında hala artış eğilimi var. Başta Vali Şıldak olmak üzere, yetkililer bu nedenle tedbirlerin ve kuralların eksiksiz uygulanması çağrısı yapıyor.

Balikesir Risk Haritasi Ilisik 01

Balikesir Risk Haritasi Ilisik 02

Haber: Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu