Köşe Yazıları

Balıkesir’de Afiş Kirliği

Balıkesir’de Afiş Kirliliği

Mahalli idareler seçimlerine son bir hafta kaldı. Bu zamana kadar adaylar ve özellikle afiş bastıranların her yerde yırtık birer afişini görmüş olduk.

Farklı illere nazaran Balıkesir’de afiş kirliliği çok daha fazlaydı. Büyükşehirlerde afişler yüksek yerlere ve bina giydirmelerinde kullanıldı bu seçim döneminde. Balıkesir’de ise küçük kağıtlara bastırılan afişler direklerde yerini aldı. Ancak, o direklerde yer alan afişlerin üzerine bir başka aday afişi asanlar çok oldu. Hatta afişlerde gözleri karalayan ve kim olduğu bilinmesin denilerek yırtılan afişler görüntü kirliliğini fazlasıyla yaşattı şehre.

Balıkesir’de ilk afiş krizi Milli Kuvvetlerde yaşanmıştı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini anlatan büyük afişlerin üzeri Ahmet Akın afişi ile örtülünce zabıtalar apar topar sökmeye çalışmış ancak CHP ayağa kalkmıştı. onuç afiş kaldırıldı. Afiş krizleri birbirini izledi. Ardından Altıeylül’de Mesut Eray’ın afişlerinin üzerlerine bağımsız aday afişlerinin asıldığı görüldü. Bir yanı açık kalan afişlerde üzerine bağımsız aday afişlerinin asıldığını görmekte kriz yarattı. Ancak BU KRİZ Mesut Eray tarafından pek dile getirilmedi bağımsız adaylar hemen çıkıp bizim afişimi diye açıklamalar yaptı.

Seçim geldi çattı. Bir hafta sonra her şey netleşmiş olacak. Kazanan aday milletin seçtiği aday diyerek herkese saygı duymak en önemlisi. Umarım öyle olur çünkü seçim sonrası ne kadar eleştiriler yapılsa da seçilen aday bir müddet sonra herkes tarafından kabul görür oldu. Şehrimiz için sonuç ne olursa olsun hepimiz için hayır getirsin. Kalın sağlıcakla.

Sahur Bereketi Davul ve Kar Yağışı

Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu