Köşe Yazıları

Balıkesir’de Yücel Yılmaz Gerçeği

Balıkesir caddeleri, sokaklarıyla yenilenen bir görüntüye kavuştu.

Balıkesir caddeleri, sokaklarıyla yenilenen bir görüntüye kavuştu. Şehrin yaşayanı olarak gördüklerimizi söylememek doğru değil. Malum, seçim yaklaşırken Yücel Yılmaz’ı neden yazmış diyenlere cevabım hazır. Bugün değil daha önceki yazılarımda da Balıkesir için yapılan hizmetlere değinmiştim. İşte bu hizmetlerin imzasını taşıyan Yücel Yılmaz olduğu için bu şehrin Yücel Yılmaz gerçeğini yazıyorum.

Bir şehirde gençler için Djital Gençlik Merkezinden söz ediyorsak, kütüphaneler dolup taşıyorsa yapılanlar yanlış denebilir mi? 7’den 70’e Çamlıkta nefes alan mekanlar yapılmışsa ve yazın Avlu bahçesinde oturup şarkı söyleyenleri gördükçe bu şehirde hiç birşey yok denebilir mi?

Eğlenceden bilime, huzurdan ,turizme her köşesi cennet denebilecek hizmet adımları görüyorum ben. Geçenlerde komşumuz senin beğendiğin şehirde bir yağmur yağsa ortalık su basıyor diye gönderme yaptı. Çok doğru zamanında kentsel mimariyle döşenen bu cadde ve sokakların bugününün hesaplanamayışının bedelini birileri ödemeli .Kaldı ki sadece bizim şehir değil yoğun yağmur yağışlarında her ilde karşılaştığımız sorunlar bunlar. Bir belediye mazgal temizliği zamanında yapmıyorsa eleştirilebilir ancak yapmasına rağmen sular dolup taşıyorsa sebebini geçmişten bugüne görebilmek ve en önemlisi çözüm için neler yapılıyor yada yapılıyor mu buna bakmak gerek. Kısacası sevgili komşum o gün bugündür cevabımı beğenmemiş olacak ki fazla selamlaşmıyoruz.

İlgili Makaleler

Ancak bu şehrin gerçekleri arasında adını Türkiye Belediyeler Birliğinden tutun Yağlı Güreşlerde ve şehir için her yerde duyuran birini de beğenmesek te gördüklerimizi söylemekten çekinmemeliyiz. Bu şehrin gerçeği ve vizyonel bakışı gayet güzel ve güzellikleri getirense vizyonel bakışlar…

Bu Sabah Gürültülü Depremle Uyandık

Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu