Özel HaberlerBalıkesir Son Dakika HaberleriEkonomi

Balıkesir’deki Spotçular Soruyor: Bu Öğrenciler Nerede Kalıyor?

Balıkesir Üniversitesi’nin yeni eğitim dönemine başlaması ile birlikte Balıkesir şehrinde her yıl olduğu gibi öğrenci akını yaşandı. Ancak, bu sene spotçular için işler pek parlak görünmüyor.

Balıkesir’deki Spotçular Soruyor: Bu Öğrenciler Nerede Kalıyor?

Balikesirdeki Spotcular Soruyor Bu Ogrenciler Nerede Kaliyor 1
Balıkesir’deki Spotçular Soruyor: Bu Öğrenciler Nerede Kalıyor?

Balıkesir Üniversitesi’nin yeni eğitim dönemi başlamasıyla birlikte, öğrencilerin şehre akınına rağmen, spotçular beklenen ilgiyi göremedi. Her yıl öğrencilerin ev eşyalarını satın aldığı spotçular, bu sezon işlerin durgun olduğundan yakındı.

Spotçularda Bu Sene İşler Farklı

Balıkesir’deki spotçular çarşısı, özellikle üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarına yönelik hizmet veren birçok dükkanı içeriyor. Öğrenciler, yeni eğitim dönemi öncesinde evlerini donatmak için bu spotçulardan eşyalar satın alırken, bu işletmeler de genellikle bu dönemde yoğun bir müşteri trafiğiyle karşılaşırlar. Ancak, bu sene işler farklı görünüyor. Birçok spotçu, öğrencilerin beklenen şekilde ilgi göstermediğini ve satışların düşük olduğunu ifade ediyor.

Balikesirdeki Spotcular Soruyor Bu Ogrenciler Nerede Kaliyor 2
Balıkesir’deki Spotçular Soruyor: Bu Öğrenciler Nerede Kalıyor?

“Yaşım 38, ilk defa böyle bir şey görüyorum”

Balıkesir’de spotçuluk yapan bazı esnaf, “Yaşım 38 çocukluktan beri bu işin içerisindeyim. Bu iş bize babadan kalma bir meslek. Öğrenciler Balıkesir’de üniversite geldiklerinde biz bir bayram havası yaşardık. Her sene öğrencilerden geçilemezdi spotçular çarşısında ama bu sene maalesef onu göremedik. Çoğu arkadaşımız bu konudan muzdarip. Bizde meslektaşlarımızla sürekli kendi aramızda konuşarak sebebini arıyoruz fakat bizde bir türlü anlam veremedik. Evet, kiralar arttı fakat Balıkesir’de yurt kapasitesi de belli illaki eve çıkan öğrenci arkadaşlarımız vardır. Fakat bu sene bu çarşıya uğrayan olmadı. Bu sene 10 tane buzdolabından sadece 3 tane buzdolabı sattım. Yaşım 38, ilk defa böyle bir şey görüyorum.” Dedi.

Peki Öğrenciler Ne Yapıyor?

Öğrenciler arasında ise farklı bir eğilim gözlemleniyor. Birçok öğrenci, mezun olan ve artık ihtiyaç duymadıkları eşyalarını satan öğrencilerden eşyalarını daha uygun fiyatlara aldıklarını ve bu nedenle spotçulara gitme ihtiyacı duymadıklarını belirtiyorlar.

Haber: Elif Şahin

Depremin Ardından Balıkesir’deki Kiralık Ev Durumu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu