Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’in Her Bölgesinden Karantina Haberi Geliyor

Balıkesir’in Her Bölgesinden Karantina Haberi Geliyor

 

Balıkesir’in dört bir yanından karantina haberleri gelmeye devam ediyor. Burhaniye Börezli’de Pozitif Vaka Sayısı 10’dan 35 ‘e yükselince İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantı yaptı.

 

Kaymakam İlyas Memiş başkanlığında toplanan kurul, koronavirüsle mücadele tedbirlerini değerlendirdi. Ayrıca kurul, toplantıda bazı kararlar aldı. Alınan karar ile Börezli’de süren hane bazlı karantina, Mahalle Karantinasına dönüştü.

Hane Bazlı Karantinadan Genel Karantinaya 

Konuyla ilgili olarak Burhaniye Kaymakamlığı açıklama yaptı. Açıklamada, Börezli Mahallesinde, daha önce on bir  pozitif vaka nedeniyle hane karantinası ilan edildiği belirtiliyor. Ayrıca, hane bazlı karantinaya rağmen, vaka sayısında artış görüldüğü ifade ediliyor. Üstelik, vaka sayısının  35’e yükseldiğine de işaret ediliyor. Tüm bu gelişmeler sonucunda, yayılımı engellemek için Börezli mahallesinde genel karantina uygulanmasına geçildiği ifade ediliyor.

Halk Eğitim Kurslarında Vakalar Nedeniyle Erteleme

Öteyandan Mahalle sınırları içerisinde kalan, Burhaniye T Tipi Cezaevinin ve zorunlu Tarımsal faaliyetlerini (Tarım- Hayvancılık) sürdürmesi gereken, pozitif ve temaslı olmayan kişilerin, Karantina  kapsamı dışında tutulmasına karar verildi. İlçe Merkezinde Faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi Kurslarının pozitif vakalar görülmesi nedeni ile faaliyetlerini pozitif vakaların sonlandırıldı.

Haber: Semra Aman Akyürek

Burhaniye Karantina Ilisik

Burhaniye Karantina Ilisik 01

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu