Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Bandırma’da ki Cezalar Dikkat Çekti: 537 Kişiye Ceza

Bandırma’da ki Cezalar Dikkat Çekti: 537 Kişiye Ceza

 

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Covid-19 vakalarındaki artış sürüyor. Ancak artışa rağmen, son bir haftada ciddi sayıda karantina ve kural ihlali yapıldığı tespiti var.

 

7 Kişi Yurtta Karantinaya Alındı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldık Mart ayı içinde Bandırma’da Özellikle mutasyonlu virüsün etkili olduğunu belirtmişti. İlçede, halen artış yaşandığı halde, yetkililer denetimde  karantinayı ihlal eden 7 kişi tespit etti.  Denetim görevlileri 7 kişiyi Ambulansla öğrenci yurdunda karantinaya alınmak üzere sevk etti. Ayrıca kural ihlali yapan 537 kişiye para cezası kesti.

7 bin 315 kişinin HES Kodu Sorgulaması

Tüm yurtta olduğu gibi Bandırma’da da koronovirüs vakaları hızla artıyor. Bandırma’da artan koronavirüs vakalarının önüne geçilmesi için Bandırma Emniyeti Müdürlüğü’ne bağlı ekipler HES kodu kontrol uygulamalarını artırdı. Görevliler, kapalı pazaryeri ve çarşı merkezinde 7 bin 315 kişinin HES Kodu sorgulaması yaptı.

04 Bandirma

Ancak, Kontroller sırasında 7 kişinin karantina ihlali yaptığı belirlediler. Karantina ihlalinde bulunan 7 kişi ambulanslar ile Balıkesir’de bulunan bir öğrenci yurduna karantina sürelerini geçirmeleri için gönderildiler. Ayrıca, görevliler, şahıslar hakkında hem adli, hem de idari işlem başlattılar.

Kural ihlali ile ilgili tablo ise şöyle:

Sigara içme yasağını ihlal eden 30, maske takmayan 65 şahıs ile ayrıca sokağa çıkma yasağını ihlal eden 442 kişiye cezai işlem uyguladılar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu