Gündemİlçe Haberleri

Bigadiç’te Hayvan Hastalıkları İle Mücadelede Yeni Adım

Bigadiç Belediye Başkanlığı, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında ücretsiz aşı hizmetini başlatıyor.

Bigadiç’te Hayvan Hastalıkları İle Mücadelede Yeni Adım

Bigadicte Hayvan Hastaliklari Ile Mucadelede Yeni Adim 1

Protokol İmzalandı

Bigadiç Belediye Başkanlığı, hayvan sağlığı ve mücadelede önemli bir adım atarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ücretsiz aşılarla ilgili 3. ortak hizmet ve işbirliği protokolünü imzaladı. İmza töreni Bigadiç Belediye Başkanlığı’nda gerçekleşti ve törene, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tezcan Koç ile birlikte ilgili yetkililer katıldı.

Bigadicte Hayvan Hastaliklari Ile Mucadelede Yeni Adim 2

Aşılar Ücretsiz Olacak

Protokol kapsamında, Bigadiç’te yapılacak programlı aşılamalarda yetiştiricilerden herhangi bir aşı bedeli ve uygulama ücreti alınmayacak. Bu sayede hayvan yetiştiricileri, hayvanlarının sağlığını güvence altına almak için maddi bir yük taşımadan gerekli aşılamaları yaptırabilecekler.

Bigadicte Hayvan Hastaliklari Ile Mucadelede Yeni Adim 3

“Sağlıklı hayvanlar, sağlıklı bir tarım ve ekonomi demektir”

İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, imza töreninde yaptığı açıklamada, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu’ya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Alkan, “Bu işbirliği sayesinde, hayvan yetiştiricilerimiz hayvan hastalıkları ve zararlılarına karşı daha etkili bir şekilde mücadele edebilecekler. Sağlıklı hayvanlar, sağlıklı bir tarım ve ekonomi demektir” dedi.

“Çiftçilerimizi maddi anlamda rahatlatıyoruz”

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ise, hayvan sağlığının önemine vurgu yaparak, “Bu protokol ile hem hayvanlarımızı hastalıklardan koruyoruz hem de çiftçilerimizi maddi anlamda rahatlatıyoruz. Sağlıklı bir çiftlik, sağlıklı bir gelecek demektir” diye konuştu.

Haber Merkezi

Balıkesirli Kantinci Sokak Hayvanlarının Hayatını Değiştirdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu