GündemEkonomi

Bu Projeler Yabancı Yatırımcıyı da Etkiliyor

Önceki Gün inşaatı aralıksız süren Balıkesir-İzmir yolu Üzerinde ki Ayyıldız Proje Konutları’nı ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı yücel Yılmaz, projeyi beğendiğini ifade ederek, “Bu tip vizyon projeler yabancı yatırımcıyı da etkileyip buraya yatırım yapmalarını sağlıyor” dedi.

 

Bu Dönemde Yatırımın sahipliğini üstlenen Konsorsiyumun temsilciliğini yapan Metin Bayram’a bu günkü zor koşullara rağmen yatırım yaptığı için kendisini takdir ettiğini ifade eden Yılmaz, “bu dönemde bu yatırım gerçekten cesaret işi. Böyle sosyal donatılı konut projelerine de ihtiyaç var” dedi.

 

 

Bayram “Bu Proje Avrupa’da Başarılı Olmuş Bir Proje”

 

Ayyıldız Proje Konutları inşaatının sahiplerinden ve ortaklarını temsilen açıklama yapan Metin Bayram, Balıkesir İzmir yolu üzerinde hayata geçirilmeye başlanan 2 etap 177 daireden oluşan Ayyıldız Projesi ile ilgili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a bilgi verdi. Bayram, proje ile ilgili “Ayyıldız Projesi her türlü hizmetin sağlandığı bir projedir. Bu proje daha önce Avrupa’da yapılmış ve çok başarılı olmuş bir proje. Balıkesir’de de bu projeye çok güzel bir yoğunluk var. Bizler seçici davranıyoruz. 14 ay sonra daireleri teslim edeceğiz. Şu anda satışlarımız yüzde 50’de. Balıkesir’de tanınıyor olunması güveni sağlıyor. ”dedi.

 

Yılmaz “Yerli Yatırımcımız da Harekete Geçti”

 

İnceleme esnasında basın mensuplarıyla da sohbet eden Başkan Yücel Yılmöaz, Ayyıldız Projesi’ne benzer başka projelerinde Balıkesir’de hayata geçmeye başladığını ifade ederek, “Balıkesir’de insanlar yavaş yavaş apartman kültüründen kurtularak, site içinde yaşama olayı ile tanışamaya başladı. Bu site ihtiyacını da karşılamak üzere yerli yatırımcılarımız harekete geçtiler. Hem Altıeylül, hem de Karesi’ de bu konuda yatırımlar var. Beyaz yakalılar bu tarz yaşam alanlarını tercih ediyor ve istiyorlar. Bunun gibi projelerle Balıkesir’in sosyal donatılı konut ihtiyacı karşılanacak ”dedi. 2016 yılında başlanan projenin 14 ay sonunda vatandaşlara teslim edilmesi bekleniyor.

 

Balıkesirli İşadamlarımızı da Teşvik Ediyor

 

Basın mensupları ile sohbeti esnasında Yatırımcı olarak Metin Bayram’ın hem yatırım zamanlaması, hem de girişimcilik yapısının, Balıkesir’de BAK Yapı gibi son dönemde benzer projelerin hayata geçmesinde de rol aldığını ifade ederek, “bu anlamda da Metin Bayram kardeşimize teşekkür etmek istiyorum. Yatırımcıları teşvik eden bu yapısı ile şehre sağladığı katkı önemli. Bu şekilde örnek teşkil ederek, şehirde inşaat ile uğraşan iş adamlarımızın böyle projeleri hayata geçirecek Müteahhit haline dönüşmesine de neden oluyor. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu