İlçe HaberleriSiyaset

CHP’li Sarı ‘Üniversite bırakma oranları artıyor’

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP iktidarının ekonomik politikalarının gençlerin eğitim hayatını tehdit ettiğini savundu.

CHP’li Sarı ‘Üniversite bırakma oranları artıyor’

Serkan Sari 2
Chp’Li Sarı ‘Üniversite Bırakma Oranları Artıyor’

“AKP’nin Ekonomik Canavarı Gençleri Yutuyor”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, AKP iktidarının ekonomik politikalarının gençlerin eğitim hayatını tehdit ettiğini savundu. Son iki yılda 1 milyon 390 bin 131 gencin üniversiteyi bırakmak zorunda kaldığını açıkladı.

“Son İki Yılda 1 Milyon 390 Bin Öğrenci Okulu Bıraktı”

CHP’li Sarı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) verilerine dayanarak yapılan açıklamada, bu durumun en büyük sebebinin barınma sorunu olduğu vurguladı. Sarı, büyükşehirlerdeki kira fiyatlarının 20 bin ila 30 bin lira arasında değiştiğini ve bir öğrencinin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için en az asgari ücrete ihtiyaç duyduğunu belirtti.

“Barınma Sorunu Üniversite Gençlerinin Önündeki En Büyük Engel”

Sarı’nın verdiği bilgilere göre, son 2 yıl içinde üniversiteli gençlerin sayısı 1 milyon 390 bin 131 azaldı. Sarı, bu durumu “çok acı bir durum” olarak nitelendirirken, gençlerin yurt bulamadığı ve barınma imkanına ulaşamadığı için okullarını bıraktığını ifade etti.

CHP Meclis’e Kanun Teklifi Sundu

CHP Milletvekili Sarı, bu sorunun çözümü için Meclis’e sundukları kanun teklifinin görüşülmeyi beklediğini belirterek, üniversite gençlerinin barınma giderlerine destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

“Yurt Dışına Göç Eğilimi Artıyor”

Barınma sorunu nedeniyle eğitim hayatından kopan gençlerin geleceklerine dair karamsar olduğunu söyleyen Sarı, yurt dışına göç etmeyi düşünen gençlerin sayısının arttığını ifade etti. Sarı, bu gidişatı durdurmak için öncelikle eğitime ve barınma sorununa çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Haber: Bülten

CHP’li Sarı ‘Üniversite bırakma oranları artıyor’

CHP Milletvekili Sarı: “AK Parti İktidarı Türkiye’yi Bitirdi”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu