Gündemİlçe Haberleri

Çöp Atmada Balıkesir Rekor Kırdı

Çöp Atmada Balıkesir Rekor Kırdı. Balıkesir’in Ayvalık İlçesi bayram tatilinde en yoğun dönemini yaşadı. Ayvalık’ta Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, üç vardiya halinde 24 saat mesai yaptı. 9 günlük tatilde toplamda yaklaşık 10 bin ton çöp topladı.

 

Cop Atmada Balikesir Rekor Kirdi

Kurban Bayramı tatili dolayısıyla ülkenin dört bir yanından gelen tatilciler ve günü birlik ilçeye giriş çıkış yapan turistlerle birlikte yaklaşık 1 milyon kişiyi ağırlayan ilçede, belediye ekipleri bayram tatili süresince günde 1000 tona yakın çöp topladı.

 

Cop Atmada Balikesir Rekor Kirdi 1

 

Yeni Rekor

Arife ve bayramın ilk günü kesilen kurbanlık ve evsel çöp atıklarıyla birlikte 9 günlük tatilde yaklaşık 10 bin ton çöp toplayan temizlik işçilerinin bu başarısı yepyeni bir rekor olarak nitelendirildi.Arife gününden itibaren Sarımsaklı, Altınova, Cunda Adası ilçe merkezinde 1 milyonu aşkın tatilcinin geride bıraktığı çöpleri toplayan Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki ekipler bayram süresince 7/24 görev başındaydı.

 

Cop Atmada Balikesir Rekor Kirdi 2

 

Bayram Tatilinde İlçe Nüfusu 12 Katına Çıktı

Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçilerin ve kente gelen konukların en yoğun olduğu 2. 3. ve 4. günlerinde rakamlar günlük ortalama 10 kat artış gösterdiği gözlendi.
Ayvalık, Türkiye’de turizm anlamında önemli bir yere sahip. Kurban Bayramı tatilinde de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odakları arasında yer aldı. Bayram tatilinde ilçe nüfusunu 12 katına çıktığı söyleniyor. Tatilcilerle birlikte fazlalaşan çöpleri toplamak için de belediye ekipleri ayrıca 24 saat mesai yaptı. Ayvalık Belediye’si ekipleri, artan nüfus nedeniyle taleplerin karşılanması, tüm aksaklıkların önüne geçebilmesi için tüm birimlerinde 24 saat vardiyalı şekilde hizmet verdi. Özellikle çöplerin toplanması ve çevre temizliği konularına hassasiyet gösteren Ayvalık Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tatil boyunca çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürdü ve sürdürmeye devam ediyor.

 

Cop Atmada Balikesir Rekor Kirdi 3

 

Başkan Ergin Çalışanlara Teşekkür Etti

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, tatil için Ayvalık’ı tercih eden tüm konuklara teşekkür etti. İHA’ya konuşan Başkan Ergin, “Bayram tatilcilerinin akınına uğrayan ilçemizde yaklaşık 1 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Kentimizin dört bir yanında tüm çalışmaları bu yoğunluğa rağmen sürdüren, dokuz günlük tatilin kaç gününü ailesiyle birlikte geçirebileceğini düşünmeden gece gündüz çalışan, emekleriyle yüzümüzü kara çıkarmayan çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hepsinin ellerine ve emeklerine sağlık” diye konuştu.

 

Cop Atmada Balikesir Rekor Kirdi 4

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu