Gündemİlçe HaberleriSpor

Balıkesir’de Rahvan At Yarışı Büyük Beğeni Topladı

Balıkesir’in İvrindi İlçesi’nin ev sahipliğinde Rahvan At Yarışları gerçekleşti. Rahvan At Yarışları’nı izlemeye gelen seyirciler eğlenceli anlar yaşadı. Kıran kırana geçen mücadele sporseverlerden tam not aldı.

 

Balikesirde Rahvan At Yarisi Buyuk Begeni Topladi

147 yerli at ırkının mücadele ettiği İvrindi Rahvan At Yarışlarına İl dışından bir çok sporcu ve seyirci katılımı oldukça renk kattı.

“Seyir zevkini daha çok arttıracağız”

Bu yıl 7’incisi düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları’nın İvrindi’de gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti. İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, “Geleneksel rahvan at yarışlarının sürekliliğini sağlamak için çalışacağız. Ata sporumuza olan bağlılığımızı ilçemiz bugün bir kez daha gösterdi. Gerek sporcu sayısı, gerek her bölgeden yarışmaya gelen 100’ün üzerinde yerli ırk ve spor sever Meydanı doldurmuş durumda. Bundan önceki yıllarda amatör bir ruh ile bu ata sporumuz gerçekleşmiş. Bu günlere kadar binbir emek ile günümüze geldi. Ama bizler bu sporumuzu daha donanımlı alanlar oluşturarak, profesyonel hale getirip seyir zevki yüksek konuma getirme çabasında olacağız.

Balikesirde Rahvan At Yarisi Buyuk Begeni Topladi 1

“At bizim kültürümüz”

Türklerin Orta Asya’dan bu yana 3000 yıllık sürecimizde atlar daimi arkadaşımız olmuştur dedi. Başkan Cengiz, “ Türk- İslam Medeniyeti olarak bizler 3 kıtayı bu atlar ile fethettik. Tabi modernleşme süreci ile birlikte artık at hayatımızda yer almıyor. O yüzden huzurlarınızda atın bakımından, yetiştiriciliğine kadar bu mesleği severek yapan ve ata sporumuzun yaşatılmasında emek sahibi olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Çünkü bu modern dünyada, tarihimizi sahip çıkmak, geleneklerimizi gelecek kuşağa aktarmakta güçlük çekebileceğimiz bu dönemde bu mesleği ifa etmek gerçekten takdire şayan. İnşallah bizler de İvrindi idarecileri olarak bu sporu seven kıymetli halkımızdan aldığımız güç ile diğer ilçeler gibi bu ata sporumuzu sürdürmenin mutluluğunu yaşayacağız inşallah” dedi.

 

Balikesirde Rahvan At Yarisi Buyuk Begeni Topladi 2

” İyi ki de yapmışız”

Bu sene Rahvanın koşulmasının oldukça farklı hikayesi olduğunu dile getirdi. Başkan Cengiz, “Bu sporumuzu ilçemizde ifa eden sporcular, ata sporumuzu sevenler ile defalarca görüşme gerçekleştirdik. Hani ilk başta söylediğimiz gibi hep birlikte yöneteceğiz ilçemizi diye. Bu sözden yola çıkarak hep birlikte karar verdik bunu gerçekleştirmekte karar kıldık. İyi ki de yapmışız diyoruz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdik. Heyecan dozu yüksek, mücadelesi bol Yarışları başından sonuna izledik. Yaklaşık 6 saat süren bir yarışlara ev sahipliği yaptık gururluyuz. Bu spor için ilçemize teşrif eden misafirlerimize, yarışan sporcularımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Seneye yine gerçekleştireceğimiz organizasyonda tekrardan görüşmek üzere” dedi.

 

Balikesirde Rahvan At Yarisi Buyuk Begeni Topladi 3

 6 Saat Sürdü

Büyük bir çekişme ile geçen Rahvan at yarışlarının sonrasında sahne alan Karesi Atlı Okçuluk Kulübü sporcuları hünerlerini sergiledi. At üstünde kılıç ve oklarla gösteri düzenleyen ekip, izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Bununla birlikte yaklaşık olarak 6 saat sürdü. Heyecan dozu yüksek etkinliğin akabinde dereceye girenlere kupa, madalya ve ödülleri protokol tarafından takdim etti.

Balikesirde Rahvan At Yarisi Buyuk Begeni Topladi 4

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu