Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemYaşam

Doğru Aydınlatma İçin İpuçları

Kullandığımız aydınlatmalarda doğru tercihlere gidebilmeniz için bu öneriler çok işinize yarayacak. İşte doğru aydınlatma için ipuçları

 

Doğru Aydınlatma İçin İpuçları

Evinizin aydınlatmasından en doğru şekilde yararlanabilmeniz ve doğru aydınlatma için ipuçları

Dengeli ışık kaynakları

Tek ve kocaman bir avize, evinizdeki ışık dengesinin önüne geçecektir. Bu sebeple odanın özellikle ışığa ihtiyaç olan bölümlerinde spot veya armatür lambalar kullanmanızda fayda var. Ayrıca ışık seçimi konusunda ise ne renkte ve sıcaklıkta ışık istediğiniz önemlidir. Buradaki en önemli amacınız, gözünüzü yormayan ve size sıkıntı vermeyen bir ışık olmasıdır.

LED aydınlatma

Isı yaymamasıyla büyük bir avantaj sağlayan bu lambalar, elektrikte tasarruf etmenizi sağlarken aynı zamanda tercihe göre avizeye benzer modelleriyle odanın şıklığından ödün vermemenizi sağlayacaktır.

Doğru Aydınlatma İçin İpuçları

Ayarlanabilen ışık

Televizyon izlerken yorulduğumuz fakat kitap okurken ihtiyaç duyduğumuz ışıkları ihtiyacımıza göre ayarlayabilmek için artırıp azaltılabilen ışık anahtarları kullanmaya özen gösterin. Ayrıca doğrudan göze gelmeyen ışık tercih edilmelidir.  Doğrudan temas yerine ihtiyacınız olan bölgeye doğru yöneltmeniz sizi rahatsız etmeyecektir.

Işığın bulunduğu konum

Özellikle çalışma masasında sol arkadan gelmesi gereken ışıkların konumları çok önemlidir. Güneşin de bu konuda önemli bir payı bulunmaktadır. Evinizin konumuna göre nereden doğduğu veya diğer binaların güneş ışığını kesip kesmediği çok önemlidir.

Doğru Aydınlatma İçin İpuçları

Ayrıca ilginizi çekebilir.
Bu içerikte hthayat'ın katkıları bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu