Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Dolandırıcılar Balıkesir’de Koyun Alıp EFT’yi İptal Ederek Kaçtı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, ileri tarihli EFT işlemi kullanarak vatandaşlardan koyun satın alan dolandırıcılar, kısa sürede jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Olay, adeta iğneyle kuyu kazan jandarma çalışmaları sonucunda aydınlatıldı.

Dolandırıcılar Balıkesir’de Koyun Alıp EFT’yi İptal Ederek Kaçtı

Dolandiricilar Balikesirde Koyun Alip Eftyi Iptal Ederek Kacti 1
Dolandırıcılar Balıkesir’De Koyun Alıp Eft’Yi İptal Ederek Kaçtı

EFT’yi İptal Edip Kaçtılar

Geçimini hayvancılıkla sağlayan Şenol E. ile 35 hayvanın satışı için pazarlık yapan H.G., C.M. ve K.C. isimli dolandırıcılar, işlem sonrasında EFT’yi iptal ederek kayıplara karıştılar. İlk başta hayvanlarını satmak istemeyen Şenol E., yüksek fiyat talep etmesine rağmen sonunda 35 koyun için 400 bin Türk lirasına anlaştı.

Bankaya Gidince Gerçeği Öğrendi

Ancak, işlem tamamlandıktan sonra Şenol E.’den ödeme için IBAN numarası isteyen dolandırıcılar, sahte bir dekont göndererek parayı ödediklerini iddia ettiler. Şenol E., bankaya giderek parayı tahsil etmek istediğinde ise dolandırıldığını öğrendi. Durumu jandarma ekiplerine bildiren Şenol E., dolandırıldığını anladı.

Jandarma Ekipleri Olayı Çözdü

Jandarma ekipleri, teknik takip ve saha çalışmaları sonucunda dolandırıcıları kısa sürede yakaladı. Şüphelilerin verdikleri ödeme dekontunun aslında ileri tarihli EFT talimatı olduğu ortaya çıktı. Bankacılık uygulamasından indirilen ve ödeme yapıldığına dair algı oluşturacak şekilde hazırlanan belgenin, talimatın alışverişi takiben iptal edildiği tespit edildi.

3 Zanlı Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

H.G., C.M. ve K.C. adlı şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Koyunlar ise sahibine teslim edildi. Dolandırıcıların kısa sürede yakalanması ve koyunların geri alınması, jandarma ekiplerinin başarılı operasyonuyla sonuçlandı.

Haber: Bülten

Dolandırıcılar Balıkesir’de Koyun Alıp EFT’yi İptal Ederek Kaçtı

Balıkesir’de Hırsızlık Yapıp Bursa’ya Çalışmaya Gitti

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu