Köşe YazılarıBedia Uçak

Doyurucu Sağlıklı Salatalar

Doyurucu Sağlıklı Salatalar… Şehrimizde bol yeşillik bulmak mümkün. Haliyle ege lezzetleri arasında zeytinyağlı sarmalar var. Ayrıca; marul ,maydanoz ve brokoli tadıyla da eşsiz. Roka veya tere gibi yeşilliklerden de elde edebileceğimiz pek çok salata çeşidi mümkün.

 

Doyurucu Saglikli Salatalarr

İlgili Makaleler

 

Ana yemeklerin en lezzetli kardeşi salata. Pek çok farklı çeşidi mevcut. Gönlümüzde çoban salatanın yeri bir başka. Ayrıca farklı tatlar denemeyi sevenler için de önerilerim olacak bugün. Salata yapımında ıspanaktan kinoaya, çilekten zeytine birbirinden farklı malzemeleri kullanabiliriz. Düşük kalorisiyle diyet listelerine eklenen ve lezzetiyle ana yemeklerin yerine geçecek nefis tarifler var. İşte birkaç salata örneği… Farklı tatlar denemeyi sevenler sebze ve meyveleri bir araya getirerek çeşitlilik yaratabilir. Yapımı kısa süren kinoa salatası, düşük kalorisi ile diyet listelerinin de favorisi.

Ramazan ayında evlerimizde veya Restoranların en meşhur salataları olur. İşte bunlar arasında yer alan sezar salatanın ismini duymayan yok. Ana malzemeleri kızarmış ekmek, parmesan ve marul. Böylelikle sezar salatayı, isteğe göre tavuk parçaları ile zenginleştirebilirsiniz.

İçeriğinde diyet lifi barındıran mor lahana, kilo vermek isteyenlerin en büyük yardımcılarından biri. Soğan, yağ, mor lahana ve ceviz ile hazırlanan mor lahana salatası. Bunu özellikle balık yemeklerinin yanında sunmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca Ramazan ayında da sağlıklı çeşidin bol olduğu Balıkesir’de topraktan yeşeren her bir bitki salata çeşidi ve sofralarımızı süslemeye devam etmeli…

Limonlu avokadolu kinoa salatası

Malzemeler: Marul, Konserve mısır ,Siyah fasulye

Tuz-biber, Renkli biberler, 2 adet avokado

1 bardak kadar pişmiş kinoa

Salata sosu:

Kişniş, 2-3 limon suyu, Tuz

Sarımsak, Zeytinyağı

Yapacağınız her salata çeşidi içerisinde yeşillik varsa bilin ki sağlıktır. Sağlık ve dengeli beslenme yediğimiz içtiğimiz ve hareketlerimizle şekillenir.

Daha fazla köşe yazıları için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu