Gündemİlçe Haberleri

ERSOY DEZENFEKTE ÇALIŞMALARINI BİZZAT TAKİP EDİYOR

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy Havran’da ciddi manada bir dezenfekte çalışması yapıldığına işaret etti. İlçede toplu alanlardan sokaklara ve ihtiyaç görülen her yerde dezenfekte işlemlerinin yapıldığını ve rutin olarak sürdürüldüğü belirtildi.

Başkan Ersoy, “Açık Pazaryerleri içinde esnaflara maske eldiven ve kolonya gibi ürünlerin dağıtımının yapıldığını söyledi. İlçede esnaflarında konuya karşı tedbirli oldukları belirtildi.

İlçe kurulan pazar nedeniyle, kapalı pazar yerinde, pazar kurulan tüm cadde ve sokaklarda belediye ekiplerince dezenfekte çalışmasının yapıldığının altını çizen Başkan Emin Ersoy, dezenfekte çalışmalarımız sürüyor ve aynı zamanda pazar yerimizin giriş ve çıkışlarına, caddelerimizin girişlerine dezenfekte aleti koyduk. Vatandaşlarımızın pazar yerine giriş ve çıkışlarda kullanmalarını önemli rica ettik”dedi.

İlçede hayvan pazarı sağlık tedbirleri kapsamında kapatıldı. Önemli olanın tedbir olduğunun altını çizen Başkan Ersoy, Hiçbir virüs tedbirlerimizden güçlü değil. Vatandaşlarımız, koronovirüs’ün yayılmasını önlemek için 14 gün kuralına uysunlar ve zorunlu olmadıkça evden çıkmasınlar” dedi. Başkan Ersoy Merhaba’ya yaptığı açıklamasında Belediye ekiplerinin de Corona virüsü ve tüm salgın hastalıklardan vatandaşları korumak amacıyla, ilçenin toplu taşımada kullanılan otobüs ve minibüsler i dezenfekte ettiğini söyledi.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında İlçenin Kapalı Pazar Yerinde esnaf ve vatandaşlara maske, eldiven dağıtımı yapıldı. Öte yandan belediye hizmet binası girişinde ateş ölçer cihazıyla vatandaşların ve çalışanların vücut sıcaklıkları ölçülmeye başlandı. Konuyla ilgili olarak Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, “ Lütfen duyarlı olalım, zorunlu olmadıkça evimizden çıkmayarak virüsten korunalım ”uyarısında bulundu. Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen Covid-19 olarak adlandırılan virüs, koronavirüs ya da corona virüsü adıyla biliniyor. Koronavirüs aralık ayında Çin’in Wuhan bölgesinde ortaya çıkmasıyla birlikte dünyayı etkisi altına aldı. Hastalığın başlangıç kaynağı henüz netlik kazanmadı. Ancak eldeki veriler, Çin’in Wuhan bölgesindeki Huanan Deniz Ürünleri Toptan Satış Pazarında yasadışı olarak satılan vahşi hayvanları işaret ediyor. Hafif, orta ve ağır olmak üzere farklı hallerde seyredebilen Koronavirüs (corona virüs) daha önce 2002’de çıkan SARS ile 2012’de çıkan MERS virüsüyle aynı gruptan. Soğuk algınlığına benzer bir tabloyla ortaya çıkan coronavirüsün (koronavirüs) 2020’de çok ağır tablolarda seyrettiği biliniyor. Coronavirüs yani koronavirüs salgını şu anda pek çok ülkenin ortak sorunlarından birisi. Çoğu insanın hayatının bir anında karşılaştığı bu virüsün yeni çıkan hali oldukça ağır ve olumsuz sonuçlara neden oluyor. Haber:Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu