Gündem

FARKLI HAYATLARIN ORTAK NOKTASI

Bazıları savaştan kaçıp sığındı bazıları ise okumak için Balıkesir’e geldi. Yerleşenler, evlenenler ve daha pek çok nedenle yolu Balıkesir’e düşen yabancılar, nasıl yaşadıklarını ve neler yaptıklarını anlattılar.

Türkiye İstatistik Kurumu Balıkesir Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre Türkiye genelinde 816 bin 410 yabancı yaşarken, 7 bin 869 yabancı ise Balıkesir’de yaşamaya başladı. Şehirde yaşayan yabancılardan 2 bin 394’ü Iraklı olurken, bin 386 Alman ve 212 Suriyeli var. Balıkesir’de 460 Afgan vatandaşı yaşarken bunlardan 842’si Azerbaycanlı. 598 İranlı’nın yaşadığı Balıkesir’de 268 Türkmenistanlı, 76 Rus, 96 Gürcistanlı, 61 Özbekistanlı, 82 Ukraynalı, 58 Kazakistanlı ve 15 Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı yaşıyor.

Yooness: Ben Fas’tan geldim. Türkiye’ye okumak için gelenlerdenim. Ülkemde kalmak yerine Türkiye’de iyi bir üniversitede okumayı tercih ettim. Balıkesir Üniversitesi’nde Elektrik Mühendisliği bölümünü kazandım. Türkiye çok güzel bir ülke. Türkiye’ye geldiğimde pek zorluk çekmedim ama pahalı bir ülke. Bunun yanı sıra ilerleyen zamanlarda mesleğimde başarılı olup Türkiye’de yaşamak istiyorum. Balıkesir insanı çok iyi. Balıkesir’i de çok sevdim.

Adel: Ben Türkiye’ye okumak için geldim. Burada Balıkesir Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandım. Aslen Yemenliyim. Yemen çok farklı ve güzel bir ülke. Türkiye’de çok farklı ve güzel bir ülke. Türkiye, Avrupa ülkesi gibi. Balıkesir ise sessiz, sakin ve huzurlu bir şehir. Balıkesir’i de çok sevdim.

Hanan: Ben Yemenliyim. Türkiye’yi her zaman çok seviyordum. Türkiye’de okumak hayalimdi. Balıkesir Üniversitesi’ni kazandım ve Balıkesir’e geldim. O zaman da çok mutlu oldum. Balıkesir insanı çok iyi ve anlayışlı. Balıkesir’de yaşadığım için çok mutluyum.

Rashıd: Ben Afganistan’dan geldim. Ailemle birlikte Türkiye’ye yerleştik. Balıkesir’de ailemle birlikte yaşıyoruz. Ülkemizdeki iç savaştan ve olaylardan Türkiye’ye sığındık. Ortadoğu’daki tüm kargaşanın yanında Türkiye sığınacak bir limanımız oldu. Buraya geldiğimiz için çok şanslıyız.

Nadya: Ben Romanya’dan geldim. Kızımla birlikte sokakta müzik yapıyoruz. Akordion çalıyoruz. İnsanları, hayatı seviyorum. Dünyayı geziyoruz. Sokakta müzik yapıyoruz. Türkiye çok güzel bir ülke. Sessiz, sakin ve güzel. İnsanların anlayışlı ve iyi olduklarını gördükçe mutlu oluyorum. Bir hafta kadar Türkiye’de kalacağız. Ama ondan sonra farklı şehirlere ve ülkelere gideceğiz. Hayat bizi nereye götürecek bilmiyoruz ama Türkiye güzel bir ülke.
Ahmet: Ben Mısır’dan Türkiye’ye geldim. Türkçe Bölümünde okuyorum. Festivale yeni geldik. Maketlerimizle ve fotoğraflarla ülkemizi tanıtıyoruz. Türkiye’ye gelmek için başvuru yaptım ve geldim. Çok sevdim Türkiye’yi. Merhaba Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu