GündemEkonomiTürkiye Gündemi

FAST İle 7/24 EFT Geliyor

FAST İle 7/24 EFT Geliyor

 

Merkez Bankası, bankalar arası yapılan Fon Transferinin (EFT) 7/24 yapılabilmesine olanak tanıyacak FAST sistemini devreye sokuyor.

 

EFT’de 17.00 Sınırı Kalkıyor

18 Aralıkta pilot olarak başlayacak uygulama, 8 Ocak itibari ile tamamen devreye alınacak.  Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) olarak isimlendirilen bu yeni sistemle vatandaşların, farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat gerçekleştirebileceği vurgulanıyor. Böylece farklı bankalardaki hesaplar arasındaki para transferinde (EFT) saat 17.00 sınırı kalkacak, 7/24 para transferi dönemi başlayacak.

Bankalardan FAST İle “Kolay Adres”

Türkiye İş Bankası, TCMB’nin 18 Aralık 2020’den itibaren pilot uygulama olarak başlatacağı anlık ödeme sistemi olan FAST sisteminde “Kolay Adres” ile müşterilerine, uzun IBAN numaraları yerine cep telefonu numarası, e-posta veya TCKN gibi bilgileri kullanarak para transferlerini kolaylıkla gerçekleştirmelerini sağlayacağını duyurdu. Akbank da Merkez Bankası’nın 8 Ocak itibariyle sunacağı FAST sistemi ve Kolay Adres uygulaması ile müşterilerinin IBAN yerine telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta bilgileri ile 7/24, hızlı ve kolay para transferi yapılmasına imkan sağlayacağını bildirdi.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu