GündemTürkiye Gündemi

Hatay’ın Depremin Ardından Yükselen Yeni Şehri

Asrın felaketinin haritadan sildiği Antakya’da adeta yeni bir şehir kuruldu

Hatay’ın Depremin Ardından Yükselen Yeni Şehri

Asrın felaketinin haritadan sildiği Antakya’da adeta yeni bir şehir kuruldu

Hatay’ın Antakya ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yerle bir olan bölgelerin yeniden inşası hızla devam ediyor. TOKİ konutlarının her geçen gün yükselmesiyle, adeta yeni bir şehir ortaya çıkmış durumda. Özellikle Gülderen Mahallesi’nde yapılan konutların tamamlanmasıyla, depremin vurduğu bölgelerdeki iyileştirme çalışmaları somut adımlarla gözlemleniyor.

Hatayin Depremin Ardindan Yukselen Yeni Sehri 1

Hatay’da Mayıs ayında başlayan afet konutlarının inşası, 6 Şubat tarihinden itibaren vatandaşlara teslim edilmeye başlanmıştı. Gülderen Mahallesi’nde yaklaşık 7 bin konutun yapımı tamamlandı ve sahipleri kura ile belirlenmeye başlandı. Yeni şehir olarak nitelendirilebilecek Gülderen konutlarının görkemi, dronlarla havadan kaydedildi.

Hatayin Depremin Ardindan Yukselen Yeni Sehri 2

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde evlatlarını kaybeden Ahmet ve Hatice Doğru çifti, yeni evlerinin bulunduğu Gülderen konutlarını gezdi. Doğru çifti, buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade ederek, devletin ve vatandaşların desteğiyle yeniden bir hayata başlama umuduyla dolu olduklarını dile getirdi.

Hatayin Depremin Ardindan Yukselen Yeni Sehri 3

Ahmet Doğru, Gülderen Mahallesi’nde yeni bir yaşamın inşa edildiğini belirterek, kendilerine ev çıktığını ve bu durumdan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Hatice Doğru ise, evlatlarını kaybettikleri için buruk bir sevinç yaşadıklarını ancak yeni evlerine kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti. Çift, devletin sağladığı desteklerden ve emeklerden dolayı minnettar olduklarını vurguladılar.

İmamlar Arasındaki Dayanışma Takdirle Karşılandı

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu