Köşe Yazıları

Hava Durumuna Göre Ruh Halimiz

Bu hafta gece gündüz şehrinizde yağmur yağdı. İlçelerde özellikle kırsal bölgelerde yükseklik nedeniyle gök gürültülü yağmur geçişleri olmuş.

Yağmurlu günlerde gürül gürül bir yağmur sesi eşliğinde sabah kahvemi içtim. Bu haftada böyle geçti diyerek… Bugün size havaların değişimiyle insanlarımızda gözlemlediğim değişimleri ruh hallerini aktarmak istiyorum. Her zaman mutfaktan denediğim poğaça yemek tarifleri olmasın diyorum. Onlar olmadan olmaz ancak yaşama dair geçirdiğimiz günlerde çok önemli. Bu hafta Balıkesir sokaklarında genellikle çalışanlar, kırsaldan şehre işi için gelenler ve rutin işyerini açan esnaflar sokak cadde üzerlerindeki ancak durgundu.

Malum kapalı havlarda bizlerde kendimizi evlere kapatıyoruz. İşte o arada benim daha önce verdiğim kek poğaça ya da herhangi bir çay tarifi hemen devreye giriyor çünkü evde en güzeli bu. Oturduğumuz evde atıştırmalıklarımız onlar. Gelelim kapalı bir havanın yanında yağmur geçişli bir güne işte bu havalarda çoğunlukla çocuklarda bir hareketlenme memnuniyet fark ediyorum. Yağmur sonrası birikintiler onlar için muazzam güzellikte. Ve bizler, kış kendini hissettirirken soğuk havalarda ruhumuzun dinginlik ve ürpertili geçişlere sahne olduğunu görebiliyoruz…

Kaynak: Fatma Kara

İlgili Makaleler
Balıkesir Dereotu İle Poğaça//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu