Köşe Yazıları

Balıkesir’de Kiralar

Balıkesir’e yavaş yavaş alışıyorum. İzmir’den taşınmam sonrasında Balıkesir’e geldiğimde alışmamın oldukça zor olduğunu düşünmüştüm ancak bu şehir çok güzel.

İzmir’deki canlılık gece ve gündüz hareketliliği Balıkesir’de yok.

Balıkesir’de hareketli bir şehir ancak özellikle üniversite öğrencilerine borçlu bu hareketliliği. Öğrencilerin tatil günlerinde şehir adeta boşalıyor.

Öğrenci demişken size kiralardan bahsetmek istiyorum. Kira fiyatları her ilde çok yüksek. Balıkesir gibi bir şehirde kiralar diğer illere oranda hemen hemen aynı olması oldukça şaşırtıcı geldi bana. 1 + 1 10.000 TL’den başlayan fiyatlar 15-20’ye çıkan fiyatlar mevcut.

İlgili Makaleler

Bir ailenin oturması için geniş evler bulabilmek Balıkesir’de pek mümkün gözükmüyor. Balıkesirli insanların kendi evleri var hatta kiraya verdikleri evlerde var o evlerde biraz daha makul fiyatlar görülebiliyor ya da özellikle tanıdık insan arıyorlar. Ev sahipleri evlerini öğrenciye ya da tanımadığı çok dışarıdan gelmiş kişilere vermek istemiyor.. Bu nedenle emlakçılar aracı olarak kullanılıyor. İzmir’de kira fiyatları çok daha yüksek. Şehirden şehire farklılık gösteren fiyatlar aşağı yukarı tek bir şeyde birleşiyor o da fiyatların çok yüksek seviyelerde olduğu.

Kaynak: Sebiha Şener

Soğuk Havalarda Evinizi Isıtacak Çiçekler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu